Zwanenberg wint ‘De Classique’ voor Kips smeerbaar broodbeleg

21-11-2013 \\ Innofood nieuws

 
Almelo – Kips smeerbaar broodbeleg in cups van Zwanenberg Food Group heeft De Classique 2013 gewonnen.  Deze prestigieuze prijs is een initiatief van Out of Home Shops en is de enige brancheprijs die succes op lange termijn beloont.
 
Zwanenberg Food Group introduceerde in 2010 het assortiment Kips smeerbaar broodbeleg in cups van 35 gram. Het assortiment bestaat uit de varianten Filet Americain Naturel, Filet Americain Peper, Saksische Leverworst en Likkepot. Het smeerbare assortiment in cup is alleen verkrijgbaar in out-of-home.
 
                                 
 
  
De Classique wordt uitgereikt op basis van het oordeel van een onafhankelijke vakjury (bestaande uit vooraanstaande vakmensen uit diverse segmenten in het out-of-homekanaal) en een enquête.
 
“Dit is de erkenning dat wij binnen de out-of-homemarkt een sterke speler zijn”, aldus junior product manager Liset Dijkerman. “En ook een bewijs dat er binnen out of home ruimte is voor innovatieve producten.”  De filet americain van Kips is namelijk de veelbesproken HPP-variant, waaraan de Consumentenbond in oktober 2013 nog uitgebreid aandacht besteedde in de Gezondgids.
 
Dijkerman: “HPP (High Pressure Processing) is een koudepasteurisatietechniek, waarbij door middel van zeer hoge waterdruk schadelijke bacteriën worden bestreden. Met deze techniek wordt de houdbaarheid van de filet americain cups aanzienlijk verlengd, zonder kwaliteits- of smaakverlies en met behoud van verseigenschappen. Een doorbraak als het gaat om de houdbaarheid van rauwe vleesproducten, maar ook op het gebied van de voedselveiligheid.” Zwanenberg is de eerste producent in de Benelux die de revolutionaire HPP-techniek industrieel toepast.
  
  
Het Zwanenberg-team met De Classique. V.l.n.r. Kris Krabbe, Hans van Leeuwen, André Vleemingh, Liset Dijkerman, Fenna Toonen en Alwin Beck.
 
Ter verklaring van het succes van de Kips cups wijst Dijkerman verder op de “verse en smakelijke uitstraling in de transparante cups. De verpakkingsgrootte is ideaal voor één boterham (35 gram). De Kips cups zijn makkelijk stapelbaar in de koeling, dankzij het gebruik van tailormade displaymateriaal. Dat zorgt voor een mooie presentatie.”
 
“Kips staat al jaren voor vertrouwde kwaliteit en zekerheid. Met Kips hebben de gasten de mogelijkheid te genieten  van de vertrouwde kwaliteit van een A-merk.”
 
Over Zwanenberg Food Group
Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 350 miljoen (2012) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.  Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern heeft sterke posities opgebouwd in de retail en in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via pompstations etc.), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg  verkoopt zijn producten onder diverse merknamen, waaronder Zwanenberg, Kips, Kraak-Vers en Huls. Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven (onder meer onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.