Zwanenberg Food Group wint Out.of.Home Award

28-07-2014 \\ Over onze leden

Foto: Fenna Toonen en Floris Vogelaar van Zwanenberg Food Group

 

Almelo – Zwanenberg Food Group heeft de Out of Home Award in de categorie Catering gewonnen. Vakblad Out of Home Shops reikt deze awards jaarlijks uit aan levensmiddelenproducenten in diverse categorieën.

 

Zwanenberg is er trots op deze award in ontvangst te mogen nemen. “Er spreekt waardering uit voor aspecten die Zwanenberg belangrijk vindt, zoals partnerschap, innovativiteit en een goed rendement voor alle partijen. We zien het als een bevestiging van de handel dat we met de goede dingen bezig zijn”, zegt Manager Catering Fenna Toonen.

 

De Out of Home Awards zijn een initiatief van vakblad Out of Home Shops. De awards geven ieder jaar opnieuw een indicatie van de relatie tussen de groothandels en formules en haar leveranciers in de deelkanalen van de out-of-homemarkt: Catering, Convenience, Fastservice, Petrol, en Sports & Leisure.

 

Groothandels en handelspartners beoordelen leveranciers op criteria als meedenken, omzet en rendement. Op basis hiervan worden de beste bedrijven over het voetlicht gebracht. De uitreiking vond onlangs plaats op landgoed Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg.

 

In de afgelopen jaren kende de foodservicemarkt geen groei. Juist in zulke mindere tijden zijn de betere spelers volgens Fenna Toonen innovatief. “Zwanenberg vindt het belangrijk samen te werken aan ontwikkeling binnen de categorie. Een passend assortiment dat is afgestemd op de verschillende typen gasten zorgt niet alleen voor tevreden consumenten, maar ook voor meer gasten en een hogere besteding in het bedrijfsrestaurant.”

 

De handel beoordeelde onder meer als sterk punt van Zwanenberg Food Group dat het bedrijf samen met haar klanten bouwt aan en innoveert binnen de categorieën waarin men actief is.

“Voorbeelden zijn diverse category-managementprojecten die we samen met onze klanten doen en waarin heel mooie resultaten worden behaald”, zegt Toonen.

 

“Het is onze primaire taak om onze klanten en hun gasten te blijven verleiden met verrassende concepten. Van onze diverse category-managementtrajecten hebben we geleerd dat door veel aandacht te hebben voor variatie en luxe in het assortiment, de totale categorie blijft groeien.”

 

Een ander sterk punt van Zwanenberg Food Group is volgens de handel dat zij totaalleverancier is van hartig beleg, hartige snacks en maaltijdcomponenten. “We produceren alles zelf”, zegt Toonen. “Hierdoor zijn de lijnen kort en kunnen we snel handelen naar de markt. Daarnaast beschikken we over veel specifieke marktkennis. Daardoor kunnen we de wensen van onze klanten en hun gasten vertalen naar passende producten en concepten. Zo helpen we hen innovatief te blijven.”

 

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 350 miljoen (2013) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.  Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern heeft sterke posities opgebouwd in de retail en in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via pompstations etc.), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg  verkoopt zijn producten onder diverse merknamen, waaronder Zwanenberg, Kips, Kraak-Vers en Huls. Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven (onder meer onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.