Zwanenberg Food Group wint Gouden Partner prijs voor vierde maal op rij

07-07-2014 \\ Over onze leden

V.l.n.r. Thomas Leus, Ron Lenferink, Arjan ten Cate en Jo-Anne Krepel van Zwanenberg Food Group

 

Almelo – Zwanenberg Food Group is voor de vierde achtereenvolgende maal tot ‘Gouden Partner’ uitgeroepen in de categorie vleeswaren: een unicum.

 

De Gouden Partner is een initiatief van de Levensmiddelenkrant. De prijs is in het leven geroepen om de steeds nauwere samenwerking tussen handel en voedingsmiddelenindustrie te onderstrepen. De beoordelingen komen van de handel zelf: inkopers en category managers binnen foodretail. De prijzen worden uitgereikt in diverse categorieën.

 

Partnership

Binnen de categorie vleeswaren wordt Zwanenberg Food Group door de handel met name gewaardeerd vanwege de rendementsbijdrage. Manager Trade Marketing Arjan ten Cate van Zwanenberg: ““Wij zijn vanzelfsprekend erg blij met deze prijs. Wij adviseren onze partners te blijven bouwen aan de aantrekkelijkheid van de categorie Vleeswaren, op basis van openheid en partnership, met oog voor de consument.”

 

“Met de toekenning van deze prijs ontstaat er volledige aandacht voor de kopersgroepen van onze handelspartners, die allemaal hun uitdagingen kennen. Via onze trade-marketingaanpak zijn wij in staat latente pijnpunten binnen de totale categorie zichtbaar te maken. Hierop kunnen wij in goed overleg succesvolle activiteiten op maat ondernemen”, aldus Ten Cate.

 

Innovatie

Met aantrekkelijke innovaties weet Zwanenberg Food Group de consument voor zich te winnen. “Naast kwaliteit moeten deze introducties ook gemak brengen. Ons uitgangspunt is daarbij: goede producten voor een betaalbare prijs en topproducten voor een goede prijs. Dat geldt voor zowel onze merken als onze private-labelproducten”, stelt Ten Cate.

Zwanenberg heeft onder andere met het sterke Kips-merk inmiddels een groot aantal succesvolle innovaties op de markt gebracht.

 

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een jaaromzet van circa € 350 miljoen behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.

Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen, waaronder ZWAN (in een groot aantal exportlanden), Huls en Kips (in Nederland). Zwanenberg levert ook een aantal bekende private labels en heeft sterke posities opgebouwd in de retail en in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via benzinestations en dergelijke), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren.