Zwanenberg Food Group investeert EUR 20 mln in nieuwe versfabriek in Duitsland

26-06-2013 \\ Innofood nieuws

 
Almelo – Zwanenberg Food Group investeert een bedrag van circa 20 miljoen euro in een nieuwe productiefaciliteit in Laar (Duitsland), even over de grens bij Coevorden. In deze fabriek zullen onder meer verse convenienceproducten worden gemaakt voor de Duitse markt.
 
Aanleiding is de goede ontwikkeling van de afzet van snacks en vleeswaren in Duitsland in de afgelopen jaren. “Voor Duitsland zijn dit relatief nieuwe producten, die goed blijken aan te slaan. Juist gezien het potentieel van de Duitse markt, de hoge eisen die hier worden gesteld aan kwaliteit en de voorkeur van de Duitse consument voor in Duitsland geproduceerde producten, kiezen wij ervoor ter plaatse te produceren”, licht CEO Ronald Lotgerink toe. “Wij zien Duitsland als een belangrijke strategische groeimarkt.”
 
“De activiteiten van de Duitse vleeswarenfabriek zullen in eerste instantie gericht zijn op de productie van koelverse snacks en innovatieve smeerbare vleeswaren alsmede het slicen van vleeswaren, alles voor de Duitse markt. Het gaat nadrukkelijk om nieuwe producten en geen mainstreamproducten.”
 
De fabriek zal naar verwachting operationeel zijn in het eerste kwartaal van 2014 en bij de aanvang werk bieden aan enkele tientallen medewerkers. De fabriek zal een omvang hebben van zo’n 3.500 m2.
 
HPP
In de fabriek zal de nieuwste en meest duurzame technologie worden toegepast, waaronder High Pressure Processing (HPP). Dit is een techniek waarbij verse producten door middel van extreem hoge waterdruk worden gepasteuriseerd. Hierbij wordt de houdbaarheid van het product sterk verlengd, zonder kwaliteits- of smaakverlies. Zwanenberg verkoopt reeds HPP-producten succesvol in een aantal landen, waaronder Nederland.
 
Management
Frans Stortelder is als projectmanager verantwoordelijk voor de gehele opstart van de Duitse activiteiten. Maarten Elsinga is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor de versactiviteiten in Duitsland. 
 
Over Zwanenberg Food Group
Met 1.600 medewerkers en een jaaromzet van € 350 miljoen behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.
Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen, waaronder ZWAN (in een groot aantal exportlanden), Huls en Kips (in Nederland). Zwanenberg levert ook een aantal bekende private labels en heeft sterke posities opgebouwd in de retail en in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via benzinestations en dergelijke), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren.