Zwanenberg Food Group oriënteert zich op toekomst Business Unit Fresh Foods

01-04-2017 \\ Over onze leden

 

Voedingsmiddelenonderneming Zwanenberg Food Group BV oriënteert zich op de toekomst van haar Business Unit Fresh Foods (gesneden vleeswaren, ambachtelijke snijpalen en delistukken). Onder deze Business Unit vallen de productielocaties van Zwanenberg in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer.

De Business Unit Fresh Foods realiseert een omzet van circa € 120 miljoen (2016) en biedt werk aan ongeveer 265 fte’s. In Aalsmeer worden (elders geproduceerde) snijpalen gesneden (gesliced) en verpakt voor de out-of-homemarkt. In Borculo worden onder meer ambachtelijke snijpalen en gekookte en gerookte vleeswaren geproduceerd. In Zoetermeer (Hooymans Vleeswaren) worden lever- en tongspecialiteiten geproduceerd.

Binnen bovenstaande productgroepen heeft de Business Unit Fresh Foods van Zwanenberg in Nederland een prominente marktpositie opgebouwd. Op het gebied van productkwaliteit, category management en logistiek heeft de Business Unit een uitstekende reputatie in de markt. Voornaamste afnemers van de productgroepen zijn retailers (supermarktketens, detailhandel) en de out-of-homemarkt: onder andere zorg- en onderwijsinstellingen, benzinestations en bedrijfscateraars

Strategie: focus op internationale groei in conserven, maaltijden en snacks

Ronald Lotgerink, CEO: “Zwanenberg Food Group heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt door klantfocus, innovatie en category management. Door deze groei staat de onderneming thans voor de keuze hoe zij haar versactiviteiten verder gaat ontwikkelen. Zwanenberg oriënteert zich breed op mogelijkheden om de groei van de Business Unit Fresh Foods te faciliteren.”

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.