Zuivelindustrie investeert fors in Nederland

28-06-2013 \\ Innofood nieuws

NIEUWVEEN – Het naderende einde van de melkquotaregeling in 2015 leidt ertoe dat de Nederlandse zuivelsector de komende twee jaar ruim 700 miljoen euro investeert in de Nederlandse economie. Er komen nieuwe verwerkingsfabrieken en er wordt ingezet op nieuwe R&D-centra.

Dit blijkt uit het rapport ‘Lang Houdbaar’ dat is opgesteld door Roland Berger Strategy Consultants in samenwerking met de Nederlandse Zuivelorganisatie, de brancheorganisatie van de zuivelsector.
Ondanks de crisis heeft Nederland er binnen twee jaar zeven nieuwe zuivelfabrieken bij. Zo worden er fabrieken gebouwd in Heerenveen, Middenbeemster, Gorinchem en Borculo. In Hoogeveen, Dalfsen, Leeuwarden en Veghel worden de bestaande zuivelfabrieken uitgebreid. Daarmee is een bedrag gemoeid van minimaal 700 miljoen euro. De investeringen leveren naar schatting 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen op.
Alleen al FrieslandCampina, dat tot de top 5 zuivelbedrijven van de wereld behoort, investeert de komende jaren zeker een half miljard euro in uitbreiding van haar capaciteit in Nederland. De onderneming opent bovendien dit najaar een nieuw Innovation Centre op de Campus van het Wageningen University and Research Centre (WUR).

Bron: Levensmiddelenkrant