Zuivelhoeve wil vijftig winkels in 2017

17-07-2013 \\ Innofood nieuws

Zuivelhoeve

Zuivelmerk Zuivelhoeve wil elk jaar vier of vijf franchisewinkels in Nederland openen. “We werken toe naar vijftig winkels in 2017. Het ligt in de lijn van der verwachtingen dat het ook gaat lukken”, zegt formulemanager Jacqueline Roerink tegen RetailNews.

Zuivelhoeve heeft momenteel 29 winkels in Nederland, die onder meer kaas, noten, zuidvruchten, tapas en zuivel in het assortiment hebben. Dat aantal wordt dit jaar uitgebreid naar 33 met vestigingen in Sneek, Zuidlaren en binnenkort gaat een winkel in Barneveld open. De huidige winkels zitten vooral in het oosten van het land, waar ook de producent is gevestigd. Voor de groei van het aantal winkels worden de pijlen meer gericht op het noorden, aldus Roerink.

Nu meer mensen werkloos worden, neemt volgens de formulemanager het aantal aanvragen om een Zuivelhoeve-winkel te starten toe. “We zien veel mensen die op latere leeftijd nog een winkel willen openen. Bijvoorbeeld vijftigers die lang bij een bepaalde baas hebben gewerkt en eruit moeten. Zij hebben vroeger iets met retail te maken gehad en hebben dat toen als prettig ervaren. Voor beide partijen is de tijd echter te kort om er iets positiefs van te maken”, aldus Roerink.

  

Lees hier het volledige artikel in Retail News