Zuivelhoeve innoveert met Vernatuurlijking van Out of Home zuivel

08-03-2017 \\ Over onze leden

In zorginstellingen worden vooral basis zuivelproducten geconsumeerd, terwijl deze productcategorie nou juist een van de belangrijkste is in deze sector. ‘’Zuivel past in een gezond en volwaardig voedingspatroon. Naast eiwitten is zuivel een eenvoudige bron om vitamine B2, B12 en calcium binnen te krijgen’’, zo vertelt diëtiste Maaike Aarnink. Verbetering van de assortimenten zuivelproducten in zorginstellingen draagt bij aan een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon. Het Twentse Zuivelhoeve biedt duurzame kwaliteitsproducten voor deze markt en draagt daarbij bij aan de gezondheid en wensen van mensen in een zorgomgeving.

Met haar productie van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve zuivelproducten levert Zuivelhoeve aan een groot deel zorginstellingen en ziekenhuizen in Nederland. Verschillende smaken vla, yoghurt, pap, kwark en bavarois worden aangeboden, wat het assortiment voor de institutionele markt erg uitgebreid maakt. Een deel van het assortiment is daarbij energie- en eiwitverrijkt en er zijn zowel gezoete als ongezoete producten. ‘’We spelen in op alle wensen en behoeften van onze doelgroep. Energie- en eiwitverrijkingen zijn nodig voor mensen die ondervoed zijn of extra voedingsstoffen nodig hebben. Zoete zuivel is nodig voor mensen met een verminderde eetlust, smaak of reuk of voor ouderen die vaak een voorkeur voor zoet hebben’’, aldus Aarnink. De producten zijn daarnaast duurzaam. Zuivelhoeve hecht erg veel waarde aan hun omgeving en gebruikt daarom voornamelijk lokale producten, zoals de melk van boerderijen in de buurt. Het merk blijft haar producten innoveren wat heeft geleid tot een vernatuurlijking van de vla, yoghurt en pap van het Out of Home assortiment.

De vernatuurlijking betekent een verbeterde receptuur. De producten worden vanaf nu altijd met verse weidemelk bereid en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen ‘’Er wordt nu gekozen voor kleurende vrucht- en plantenextracten, zoals wortel, en enkel natuurlijke aroma’s. Daarbij worden er minder E-nummers gebruikt en ook het suikergehalte in de producten is verlaagd. De verbeterde receptuur heeft de vla een zachtere, natuurlijkere uitstraling gegeven en de smaak minder kunstmatig gemaakt. In de yoghurt is het fruit verbeterd en is gemodificeerd zetmeel vervangen door onbewerkt zetmeel. Wat betreft de pap zijn de smaken van de energie- en eiwitverrijkte pappen verbeterd.’’

De vernatuurlijking van Zuivelhoeve is ook zichtbaar in de vernieuwde verpakking, deze straalt letterlijk meer ‘’groen’’ uit. Van verminderde smaak is geen sprake. De vernatuurlijkte producten blijven de unieke, volle smaak behouden en zijn zelfs nog lekkerder geworden. Altijd Onmeunig lekker, zoals ze het zelf zeggen.

Zuivelhoeve presenteert haar vernieuwde Out of Home assortiment op de ZorgTotaalbeurs, die van 14 tot 16 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht.