Zuivel Opleidingen Nederland

21-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Onder de naam “Zuivel Opleidingen Nederland”, kortweg ZON, zijn drie opleidingsinstituten, mbo Life Sciences, AOC Oost, AOC Helicon en particuliere opleider CBT Training & Opleiding en secundaire partner LSBL een samenwerking aangegaan. De samenwerkende partijen verzorgen binnen Nederland het leeuwendeel van de op (zuivel)technologie gerichte opleidingen voedingsoperator, productspecialist en kwaliteitsmanager.

CBT heeft ruime ervaring in het uitvoeren van VAPRO en CBT Operator opleidingstrajecten voor technische operators in de zuivelbranche. LSBL is de secundaire partner binnen ZON die veel ervaring heeft in specifieke maatwerktrajecten gericht op vakmanschap binnen de zuivelindustrie. Aanleiding voor deze samenwerking is de nadrukkelijke wens van bedrijven uit de zuivelindustrie om in opleidingstrajecten integraal verbindingen te kunnen maken tussen technische- en (zuivel)technologische kennis- en vaardigheidsaspecten.

Zuivel Opleidingen Nederland biedt binnen deze samenwerking een platform met landelijke dekking, waar opleidingen op het gebied van Food, Procestechniek, Laboratoriumtechniek en logistiek zijn samengebracht, met name om de verbinding technologie en techniek mogelijk te maken.

 

Bron: LSBL