Zonnatura officiële partner grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland

02-11-2016 \\ Innofood nieuws

Nationaal Schoolontbijt geeft half miljoen kinderen gezonde start

Een goed ontbijt hoort bij een gezonde start van de dag, zeker voor schoolgaande kinderen. Door met genoeg energie aan de dag te beginnen, zijn ze beter in staat te leren, sporten en spelen. Nog steeds slaan te veel kinderen hun ontbijt over en als ze wel ontbijten is dat niet altijd volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het Nationaal Schoolontbijt werkt aan bewustwording rondom gezonde en verantwoorde voeding bij kinderen en Zonnatura draagt daar graag aan bij.

Het Nationaal Schoolontbijt geeft scholieren al 14 jaar spelenderwijs het juiste voorbeeld van een goed ontbijt, middels een uitgebreid ontbijt- en lespakket voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. In de week van 7 t/m 11 november krijgen meer dan een half miljoen kinderen op 2.720 basisscholen een goed ontbijt voorgeschoteld.

Jeroen Mustert, algemeen directeur Zonnatura en Wessanen Benelux: “Goede voeding is essentieel bij de groei van jonge kinderen. Een ontbijtmoment is daarin belangrijk, ook sociaal gezien. Met gezonde eetgewoontes kun je niet vroeg genoeg beginnen, daarom steunen wij dit initiatief. We hopen tijdens deze week scholieren en hun ouders te inspireren om even lekker te gaan zitten voor een goed en gezond ontbijt.”

De opening van het Nationaal Schoolontbijt vindt in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Beatrix plaats in de Hortus Botanicus Leiden.

Zonnatura doneert 22.000 pakketten Roasties Appel & Kaneel aan het Nationaal Schoolontbijt.

www.schoolontbijt.nl