Zonnatura ‘gezondste’ merk volgens consument

17-02-2014 \\ Innofood nieuws

Van de dertien onderzochte merken wordt Zonnatura het sterkst geassocieerd met gezonde voeding. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Norm. Zij analyseerden bij meer dan 1000 consumenten de drijfveren om te kiezen voor gezonde voeding en de daarbij passende merken.

Deze hoge score sluit goed aan op de campagne ´Voeding zoals de natuur het bedacht heeft´. Daarmee wil Zonnatura de consument prikkelen en nieuwsgierig maken naar natuurlijke en biologische voeding. De campagne benadrukt dat de producten van Zonnatura 100% natuurlijk of biologisch zijn, zo min mogelijk bewerkt worden en vrij zijn van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Daarmee sluit Zonnatura aan bij de hedendaagse gezondheidstrends en de stijgende vraag naar authentiek en ongekunsteld eten.

Pure ingrediënten in de Notenmix reep
In februari start Zonnatura met het vervolg van deze campagne. Één van de producten in de nieuwe reeks commercials is de Notenmix reep. Een heerlijk en verantwoord tussendoortje dat boordevol pinda’s, amandelen, pompoenzaden rozijnen zit en enkel een beetje honing bevat. Met deze pure ingrediënten past de reep niet alleen bij de authentieke voedingsfilosofie van Zonnatura, maar ook binnen de voedingsrichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Die adviseert consumenten om dagelijks zaden en noten te eten, omdat die van nature rijk zijn aan vezels en onverzadigde vetzuren.

Over het onderzoek
In het onderzoek van marktonderzoeksbureau Norm zeggen zes op de tien Nederlanders de afgelopen drie jaar gezonder te zijn gaan eten. Als belangrijkste redenen worden het voorkomen van gezondheidsklachten, vitaliteit en de wens om af te vallen genoemd. Consumenten letten bij hun voedselkeuze naast de basisaspecten als groente, fruit, vetten en suikers tegenwoordig ook op aspecten als ‘zo onbewerkt mogelijk’, voedingsvezels en aanvullende voeding.

Over Zonnatura

Zonnatura gelooft in de kracht van de natuur en werkt daarom met biologische en natuurlijke ingrediënten. De filosofie van het merk luidt: voeding zoals de natuur het bedacht heeft. Al sinds 1954 vertaalt Zonnatura het gedachtegoed van oprichter Willem C. Smits in verantwoorde en lekkere producten. Het huidige assortiment van Zonnatura bestaat uit muesli, sappen, thee, tussendoortjes, broodbeleg en aanvullende voeding zoals lijnzaad en haverzemelen.