Zembla: ‘Asbest in brood Bakkersland’

09-01-2014 \\ Innofood nieuws

HILVERSUM – Bakkersland heeft in de zomer van 2013 brood teruggehaald uit het distributiecentrum van een retailer omdat er asbest op was terechtgekomen. Dat verklaart het bedrijf in een tv-programma van Zembla.

Het asbest was afkomstig van de oude, industriële broodovens van het bedrijf. Van zeker 3 ovens van Bakkersland in Nederland is asbest (dat in de ovens als isolatiemateriaal wordt gebruikt) losgekomen. In 2011 gebeurde dat bij de bakkerij in Wateringen en in 2013 in Waalwijk en Zwanenburg.

Een bron in de bakkerijsector stelde tegenover Zembla dat in 2013 in een oven van Bakkersland asbest is terechtgekomen op brood dat bestemd was voor een supermarktketen. Bakkersland bevestigt dit: “Het brood waar asbest op terecht is gekomen, is vernietigd. En daar waar het nodig was, hebben we het brood terug laten halen.”

Dit gebeurde uit het distributiecentrum van een supermarktketen, dus voor het in de schappen lag. Om welke keten het gaat, wil Bakkersland niet zeggen. Het bedrijf levert aan ketens als Albert Heijn en Jumbo.

  

Lees hier het volledige artikel in EVMI