Zeldzame, traditionele en ‘vergeten’ groente- en fruitrassen voor het voetlicht

02-10-2013 \\ Innofood nieuws

 
Apeldoorn – Tijdens de beurs VTV Groene Passie, op 22 t/m 24 november 2013 in de Americahal te Apeldoorn, wordt er speciale aan-dacht besteed aan groente- en fruitrassen die in de vergetelheid zijn geraakt. Vaak gaat het om rassen en soorten die bijzonder smaakvol zijn, en juist daarom interessant zijn om zelf te kweken in de tuin.
 
Beursorganisator ICEM en het AVVN bundelen hun krachten en nodigen deskundigen uit om tijdens een symposium te spreken over deze zeldzame, traditionele en vergeten groente- en fruitrassen. Dit symposium bestaat onder meer uit voorlichting over rassen, aankoop van uitgangsmateriaal en het bewaren en verwerken van de oogst. Aan de orde komen vragen –én antwoorden daarop- als: ‘Wat kunnen we ermee?’, ‘Wat levert het op?’ en ‘Smaakt het anders en/of beter?’. Voor vele hobbytuinders is dit een unieke en uitgelezen kans hun kennis te vergroten en zich te oriënteren op ontwikkelingen die de hobby zowel verbreden als verdiepen.
 
VolksTuinVakbeurs Groene Passie
De beurs Groene Passie beleeft in november haar tweede editie en kenmerkt zich door de goede sfeer, waarbij natuurvriendelijk tuinieren centraal staat. Naast plantmateriaal, zaden en gereedschappen horen ook andere elementen van het goede buitenleven thuis op de beurs, zoals vogelvriendelijke tuininrichtingen en boeken, koken, eten en prettige kleding. November is een periode waarin veel tuinliefhebbers zich op het nieuwe seizoen oriënteren, en tijdens Groene Passie vindt u alles onder één dak. Groene Passie biedt een ruim aanbod aan lezingen van verschillende deelnemende bedrijven. Zij delen graag hun expertise op het gebied van o.a. duurzaam tuinieren, biologisch kweken en ecologische manieren van plaagdierbestrijding. De Apeldoornse volkstuinclubs Apeldoorn-Zuid en de EAV zijn weer van de partij. Ook zullen er workshops en demonstraties gegeven worden bij diverse standhouders. Zo kunt u zelf uw bier brouwen bij Brouwmarkt en kunnen kinderen zelf spinnen, kaarden of kralen vilten bij De Wolplantage. Of BoerenBond – Welkoop dit jaar weer met hun karakteristieke rode ‘boerenbont’ tassen komen, is nog even de vraag. Maar ze zullen zeker garant staan voor een opmerkelijke publieksactie.
Groene Passie is een initiatief van ICEM, in samenwerking met BoerenBond—Welkoop en het AVVN. Van vrijdag 22 t/m zondag 24 november 2013 in de Americahal te Apeldoorn.