Yummm! Concepts in staat van faillissement

07-03-2014 \\ Innofood nieuws

Yummm! Concepts, het bedrijf dat verantwoorde snacks in de vorm van groentechips en fruitsnoep onder de merknaam YUNO op de markt bracht, is bij vonnis van de rechtbank in Arnhem op 28 januari in staat van faillissement verklaard. Oprichters Tom en Annemiek Vogel hebben in overleg met aandeelhouders en investeerders zelf het faillissement aangevraagd, teneinde de belangen van de gezamenlijke crediteuren en zekerheidsgerechtigden zo goed mogelijk te kunnen behartigen.

Ondanks de positieve ontvangst van de YUNO producten bij retailers en consumenten, bleek dat met name de doorverkoop van de producten de gestelde prognoses en doelstellingen niet haalde. Met name de YUNO WackoWaves bleven qua rotatie aanzienlijk achter bij de verwachtingen van de supermarkten.

Eind 2012 is Albert Heijn begonnen met het saneren van dit product uit haar schappen, waarna ook andere retailers in 2013 volgden. De omzet voor 2013 is met name hierdoor gehalveerd ten opzichte van 2012, waar een forse groei was voorzien. In combinatie met de kleine marge op de producten en de eisen van retailers om fors te investeren in promotie, maakte zowel 2012 als 2013 extreem verliesgevend. Door het uitblijven van groei en tegenvallende resultaten, is begin 2014 besloten om het faillissement aan te vragen.

Na uitspraak van het faillissement is door de curator gepoogd een doorstart te realiseren en daar is overleg over gevoerd met diverse partijen. Deze onderhandelingen hebben niet in een doorstart of overname geresulteerd.

Bron: Yummm! Concepts / FoodHolland