Youth Food Movement Nederland verhuist naar Utrecht

01-11-2016 \\ Innofood nieuws

Vanaf vandaag houdt Youth Food Movement Nederland kantoor aan de Vleutenseweg 382 te Utrecht. Het hoofdkantoor van de jongerenbeweging verhuist van Amsterdam naar het kantoor in Utrecht, boven de nieuwe locatie van restaurant Instock Utrecht.

Zeven jaar geleden werd de Youth Food Movement (YFM) opgericht in Amsterdam, maar door de jaren heen heeft YFM zich verspreid over heel Nederland. Op dit moment zijn er 11 regionale afdelingen waar YFM-ers eigen events organiseren. Ook de YFM-doelgroep van jonge boeren, chefs, retailers, studenten, voedingsdeskundigen en andere professionals woont, werkt en studeert door heel Nederland. Met het aantreden van de nieuwe directeur, Jorrit Kiewik, heeft YFM Nederland zich tot doel gesteld om de verbinding te versterken tussen zowel de 11 regio’s als de YFM-doelgroep. Met een kantoor in Utrecht willen we beter bereikbaar te zijn voor hen allemaal.

De YFM vertegenwoordigt diverstiteit en is een spil in de voedselbeweging, daarom is de verhuizing naar het midden van het land een logische stap. We willen graag beter bereikbaar zijn voor iedereen in Nederland die betrokken is, of wil zijn, bij onze missie om het voedsellandschap te verbeteren.” – Jorrit Kiewik (directeur YFM Nederland)

YFM Nederland gaat kantoor houden boven de nieuwe locatie van restaurant Instock Utrecht. Mede-oprichters van restaurant Instock, Selma Seddik en Merel Laarman hebben eerder meegedaan aan onze jaarlijkse YFM academie. Op dit moment heeft Instock twee locaties, in Amsterdam en Den Haag. Het restaurant in Utrecht zal eind dit jaar zijn deuren openen. Instock houdt zich bezig met de uitdaging om voedselverspilling tegen te gaan en is dé ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in food waste. Het is voor YFM dan ook logische om naar de oude directeurswoning van de Jaffafabriek te verhuizen en zo het YFM netwerk te versterken.

De Youth Food Movement (YFM) is een beweging van jonge professionals, zoals boeren, tuinders, koks, vissers, producenten, consumenten en studenten van allerlei richtingen die met elkaar veranderingen teweeg brengen op het gebied van voedsel en landbouw. De YFM is onderdeel van Slow Food en bestaat sinds juli 2009 als vereniging. De Youth Food Movement is gebaseerd op de principes van Slow Food: jongeren zetten zich in voor meer good, clean en fair voedsel. Dit doet YFM door het organiseren van evenementen zoals Talkshow Als Warme Broodjes, debatten, de voedselonderwijs campagne en de YFM Academie, om zo te proberen het complexe voedselsysteem behapbaar te maken voor onszelf en jongeren om ons heen.