Wouter Jansen van Velsen volgt Rob Snel op als voorzitter van Innofood

28-06-2017 \\ Innofood nieuws

In de bestuursvergadering van mei jl. is Wouter Jansen van Velsen benoemd tot nieuwe voorzitter van Stichting Innofood. Wouter Jansen van Velsen is directeur-eigenaar van koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle. Hij volgt Rob Snel -oud-CEO van Grolsch- op die het foodnetwerk van Oost-Nederland vijf jaar lang heeft geleid, een koerswijziging heeft doorgevoerd en meer dan voorheen op de kaart heeft gezet, zowel landelijk als regionaal.

Wouter Jansen van Velsen: ‘Innofood is hét foodnetwerk in Oost Nederland. De vakgroepen zijn de pijlersvan Innofood. Prioriteit voor de toekomst op basis van de nieuwe koers zijn intensivering van het netwerk en een inhoudelijke verdieping van de vakgroepen. ‘

Innofood is een actief netwerk dat is opgericht in 1998 en rond de 80 bedrijven als lid heeft, voornamelijk foodproducerende bedrijven die gevestigd zijn in Oost-Nederland. Innofood organiseert themabijeenkomten die vanuit de vier actieve vakgroepen worden aangedragen. In de regelmatige bijeenkomsten van de vakgroepen Ontwikkeling & Kwaliteit, Operations, Commercie en HRM ontmoeten vakgenoten uit de lidbedrijven elkaar en bespreken voor hen relevante thema’s. De actieve en goed bezochte website www.innofood.org geeft een inkijkje in de activiteiten, evenals de nieuwsbrief die regelmatig verschijnt. Het bestuur is onlangs uitgebreid met jonge directeuren en professionals uit de bedrijven. Met het aantreden van Jansen van Velsen is Innofood weer klaar voor een nieuwe periode waarin er volop uitdagingen op de bedrijven afkomen.

Jaarlijks wordt een ledendag georganiseerd in de Grolsch Veste. Dit jaar wordt de ledendag – waar trouwens ook niet-leden welkom zijn- gehouden op 21 september en is het thema Food Waste Tijdens de ledendag wordt ook de jaarlijkse Innofood Award uitgereikt. Bedrijven kunnen zich nomineren voor de Award en pitchen tijdens de ledendag hun case of project m.b.t. het voorkomen van voedselverspilling.

Wouter Jansen van Velsen (48 jaar) is directeur-eigenaar van ambachtelijke koffiebranderij Mocca d’Or. Wouter heeft een professioneel verleden bij Heinz, Unilever en Grolsch. In 2010 heeft hij Koffiebranderij Mocca d’Or overgenomen en uitgebouwd van een regionale naar een landelijke speler in de koffiemarkt met de merken Mocca d’Or, Earth Coffee en Santas Koffie. Mocca d’Or heeft vestigingen in Zwolle, Breda, Rotterdam en Heiloo.