Word of ben jij de opvolger in jullie familiebedrijf in de Food?

17-01-2018 \\ Overig nieuws

Voor veel familiebedrijven is niets zo belangrijk als continuïteit op de lange termijn. Overdracht van bedrijven naar de volgende generatie is echter een complexe materie.

Het gaat immers om de overdracht van leiding, eigendom en zeggenschap met – zeker voor de gemiddelde ondernemer – fiscale, juridische en financiële valkuilen. Voor familiebedrijven spelen daarnaast ook de spanningsvelden tussen familie- en bedrijfsbelangen een belangrijke rol in het proces. Het succes van zo’n proces is afhankelijk van een tijdige voorbereiding, een gestructureerde aanpak, duidelijkheid en voldoende aandacht voor de verschillende aspecten die voor de kwaliteit ervan bepalend zijn.

Speciaal voor de ‘next generation’ van potentiële opvolgers binnen familiebedrijven in de foodsector (en sterk gerelateerde branches) organiseert BDO een masterclass Next Gen Food. In vijf bijeenkomsten wordt een aantal thema’s behandeld waarmee de volgende generatie te maken gaat krijgen in hun rollen als medewerker, directeur, eigenaar of familielid. Dit programma is nadrukkelijk niet alleen voor next gen-leden die op korte termijn de leiding overnemen. Het programma draagt ook bij aan kennis en inzicht in het familiebedrijf, zodat de (op)volgende generatie een onderbouwde keuze kan maken of ze een rol willen spelen binnen het familiebedrijf (als eigenaar, directeur of als medewerker).

 

Geïnteresseerd?

Wil je meer informatie over de masterclass? Ga dan naar de website of neem contact op met Rachel Dibbets via rachel.dibbets@bdo.nl.

De masterclass in deze regio vindt plaats in Plus Ultra op de Wageningen Campus en start in maart.

Aanmelden kan via de website, kies dan voor de NextGen regio Midden-Oost.