Wijn voor mensen met een intolerantie voor histamine

17-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

Mensen met een intolerantie voor histamine kunnen krijgen klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, huidproblemen en asma bij het consumeren van histaminerijke producten zoals rode wijn. Het Duitse bedrijf Eller Finest ontwikkelde een range histaminevrije wijnen, zowel rood, wit als mousserend.

 

Op de onlangs gehouden Free From beurs toonde Monika Maria Eller, de oprichtster van Eller Finest de histaminevrije wijnen. Zelf heeft ze ook last van histamine-intolerantie. Eller vertelt dat deze intolerantie nog niet bekend is bij het grote publiek. Op de beurs is ze ook de enige met histaminevrije producten.

Symptomen

De intolerantie is moeilijk vast te stellen, omdat de symptomen verward kunnen worden met die van een kater. Volgens Eller heeft 2% van de Duitse bevolking een intolerantie voor histamine. Andere histaminerijke producten zijn sardines, tonijn, lang gerijpte kaas en worst en zuurkool.

 

 

Lees hier het volledige artikel in VMT

 

 

Histaminevrije wijnen verkrijgbaar in Duitsland

 

Bij Weingut Fuchs in Duitsland zijn 16 verschillende histamine-gecertificeerde wijnen te verkrijgen, die elk minder dan 0,1 mg/l histamine bevatten. Verder leveren zij nog een sekt, twee alcoholvrije champagnes en een verjus.

 

 

 

Weingut Fuchs

Burggasse 1

D-67592 Floersheim-Dalsheim

Tel. +49-6243-213,  Fax 6161

www.weingut-fuchs.de