Wereldprimeur voor Nederland: flash retail-concept van Castello

26-10-2013 \\ Innofood nieuws

Culinaire kaasbeleving in Castello pop-up store
 
Castello heeft op 25 oktober haar eerste pop-up store geopend. In Nederland. Het is voor ’t eerst dat een kaasmerk een dergelijk avontuur aangaat, ook wel flash-retail genoemd. Het doel van de tijdelijke belevingswinkel is om de consument te inspireren en te verrassen. Men kan er veertig soorten kaas proeven met heerlijke, bijpassende wijnen. De nieuwe formule zal in Nederland, New Babylon – Den Haag, drie maanden open zijn. De Castello pop-up store verschijnt binnenkort ook in steden als Londen, Berlijn en New York. Castello is onderdeel van Arla Foods Group.
 
 
 
 
‘De pop-up store van Castello vertelt het verhaal van Rasmus Tholstrup en zijn familie,’ aldus Jais Valeur, Executive Vice President van Arla. ‘Tholstrup vestigde het merk in 1893 in Denemarken en startte met de productie van blauwaderkaas die nu nog steeds bekend is onder de naam Castello Blue. Zijn zoon begon vervolgens een kaasmakerij in Zweden om daar traditionele Zweedse kaassoorten te produceren. Veel van deze kazen zijn in de pop-up store verkrijgbaar. Ook kaas gemaakt van bergmelk uit Beieren.’
 
Unika By Castello
Mark Schreuders, Sales Director Arla Nederland, voegt daaraan toe dat er ook een zeer exclusieve range voor toprestaurants op het schap ligt: ‘We zijn erg trots op ons assortiment ‘Unika By Castello’. Dit zijn kaasjes die in hele kleine batches met de hand worden gemaakt. Mooie blauwe- en witschimmelkazen en een variant met gewassen korst, geproduceerd in Gjesing Dairy. De ingrediënten zijn terug te voeren naar de kaasboerderij waar ze zijn gemaakt.
 
 
Grand Opening vol inspiratie
Joop Braakhekke was bij de feestelijke Grand Opening aanwezig om de culinaire mogelijkheden van Castello te demonstreren. Een van de creatieve borrelhapjes die Braakhekke serveerde was een ‘Castello-aardappeltje’. Pof kleine bintjes net gaar, halveer ze en hol ze uit tot een schuitje. Maak een vulling van Castello Golden (met rode gist en witte schimmel), blauwaderkaas en roomkaas. Voeg flink wat peper, teentje knoflook en een half glaasje port toe. ‘Alles op gevoel, zodat het gerechtje een persoonlijk karakter krijgt. Vul het aardappeltje en maak het af met een toefje bearnaise,’ aldus Braakhekke.
 
Baanbrekende innovatie
Jais Valeur, ook verantwoordelijk voor innovatie binnen Arla, is erg enthousiast over de pop-up store: ‘Het is bijzonder dat we als groot zuivelbedrijf deze stap maken om op een baanbrekende manier direct met de consument in contact te zijn. We willen ervaren wat klanten vinden van Castello. Daar leren we van, zo kunnen we ze optimaal van dienst zijn met onze producten. We pretenderen zeker geen retailer te zijn, daarom zijn het ook tijdelijke stores. Hier in Den Haag krijgen we al veel positieve reacties en complimenten over onze winkel. We zijn op de goede weg!’
 
Informatie
De Castello pop-up store is gevestigd in New Babylon (Den Haag CS), Anna van Buerenplein, Den Haag. Openingstijden: Ma t/m Vr 10.00 – 20.00, Za 09.30 – 17.00 en Zo 12.00 – 17.00 uur.