Welke interactieve en intelligente verpakkingstechnieken zijn er en welke gaan komen?

15-11-2016 \\ Innofood nieuws

SMART pack symposium op 24 november tijdens Packaging Innovations Amsterdam

Het onderwerp smart packaging innovations, als verzamelnaam voor actieve- en intelligente verpakkingen, is een belangrijk onderwerp in het conferentie programma van Packaging Innovations. Op 24 november wordt in samenwerking met o.a. het Kenniscentrum Papier en Karton en European Cooperation in Science and Technology (COST) het SMART pack symposium gehouden. Wetenschappers en designers brengen de brand owners en marketeers op de hoogte van de laatste mogelijkheden in actieve en intelligente verpakkingen en geven een kijkje in de nabije toekomst.

Anti-counterfeiting en verlengen houdbaarheid met SMART packaging

De internationale sprekers tijdens het symposium geven een status update van de huidige toegepaste actieve en intelligente verpakkingstechnieken, maar ook de laatste wetenschappelijke doorbraken worden besproken die de toekomst van verpakken vorm gaan geven.

Een overzicht van Europese SMART packaging Innovaties en de designkansen

De wetenschappers van COST, het pan-Europees netwerk op het gebied van actieve en intelligente verpakkingen, hebben hun krachten gebundeld en een Virtual Showroom samengesteld. In deze showroom komen uit meer dan 40 landen, de belangrijkste innovaties en marktintroducties van smart packaging om de kloof tussen wetenschappelijke inzichten en praktijk toepassingen te dichten.

Mark Assies als verpakkingsdesigner belicht de kansen die de nieuwe technieken geven voor slimme en effectieve ontwerpen.

Complete programma

14.30 Intro- Arie Hooimeijer

14.35 Smart packaging; principes en commercieel aanbod – Anouk Dantuma, Kenniscentrum Papier en Karton

14. 50 Smart packaging voor anti-counterfeiting op basis van de biometrie van papier. – Erna Leenaarts, Viaderna

15.05 Virtual European Showroom Smart packaging  – Wahid Fayumzadah, HAN-IPO / Bumaga

PI2016, het exclusieve marketing & design event over verpakkingen en display

Het SMART pack symposium wordt op 24 november vanaf 14.30 uur gehouden op het verpakkingsevent Packaging Innovations, dat 23 en 24 november plaatsvindt in het Taets Art and Event Park Amsterdam. Het event brengt leveranciers, innovatiepartners en verpakkings-beslissingsnemers samen. PI2016 is gratis te bezoeken voor (shopper) marketeers, brand owners en designer. Tickets zijn aan te vragen via packaging-innovations.nl.