Weekendtips: Twentse Picknick met fietstocht langs twee Fairs in Vroomshoop en Den Ham en Zwieseborgfair in Hardenberg

23-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 

Zaterdag 25 mei 2013

 

Picknicken bij Johanneshoeve in Westerhaar

 
Proef het Landgoed van Nederland tijdens de Twentse Picknick. Lokaal gastheerschap, de verbondenheid met de streek, aanbod van seizoen groenten en een grotere smaakbeleving zijn de belangrijke ingrediënten voor de Twentse Picknick.
 
De Twentse Picknick staat open voor iedereen, of het nu gaat om grotere familiegezelschappen, de vrouwenvereniging, de fietsclub of een stel vriendinnen. Er is volop plek aan tafel bij de Johanneshoeve in Westerhaar. Gastheer André Schipper heeft met zorg een seizoen menu samengesteld op basis van de aangeboden streekproducten, waaronder aspergesoep, kruidbroodjes, forelsalade, eigengemaakte appeltaart en ambachtelijk boerenijs.
De streekproducten komen van de samenwerkende ondernemers van Ontdek de Reggestreek en Twentse Hooilanden.
 
 
 

De Heerlickheijd Fair in Den Ham

 
Jolanda Schuttevaar en Herma Bramer organiseren de Heerlickheijd Fair bij Kookstudio en Culinair Erf ‘Het Lachende Paerd’ aan de Geerdijk 36b in Den Ham. Naast brocante is er ruim aandacht voor het Bourgondische leven met allerlei lekkernijen, een biggetje aan het spit, een wijntje of een biertje.
 
 
 

Fietstocht langs twee Fairs in Vroomshoop en Den Ham

 
Twee aantrekkelijk fietsroutse die gestart kunnen worden bij VVV Den Ham of Tourist Info Wierden. De routes van elk zo’n 35 km, leiden de deelnemers naar de Johanneshoeve, waar men om 11.45 uur dient te zijn om tijdig aan te schuiven voor het picknickbuffet. Naderhand kunnen de routes vervolgd worden. De route vanuit Den Ham leidt de deelnemers naderhand nog langs een tweetal evenementen; een ‘Heerlickheijd fair’ bij Culinair erf Het Lachende Paard, en de ‘Puur genieten Fair’ bij Aspergeboerderij Eggens.
 
 

 

Eten uit de natuur in Raalte

 
’t Natuurlijk Huus houdt van 13.30 – 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Eerst is er een lezing over wat eetbaar is in de natuur. Daarna volgt een zoektocht naar eetbare producten uit de natuur. Rondom ’t Natuurlijk Huus zijn genoeg ingrediënten te vinden voor een verrukkelijke maaltijd die je tijdens de workshop ook echt gaat makenn en nuttigen. De workshop wordt gegeven door Michiel Bussink die het boek ‘Lekker Landschap’ heeft geschreven.
 
 

 

Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2013

 

Puur Genieten Fair & Open Dag asperges bij Landwinkel Eggens Vroomshoop

 

Zin in een heerlijk dagje lekker genieten op een Landelijke Fair. Dat kan op 25 en 26 mei op de Puur Genieten Fair in Vroomshoop. Twee dagen lang staan ambachtelijke standhouders uit alle windstreken van Nederland met hun mooie producten voor u klaar. We hebben getracht voor alle bezoekers een gevarieerd programma op te stellen. Wat dacht u van een politiehonden demonstratie, diverse (kinder-) workshops , (culinaire) demonstraties, een roofvogelshow, fotoshoots, kunst, muziek, gezellige terrassen en leuke snuisterijen.

Tevens zal er een open dag van de aspergeboerderij / Landwinkel Eggens plaatsvinden. Heeft u altijd al een keer asperges willen steken of wilt u de asperges op verschillende manieren proeven, dan mag u deze dagen niet missen! Natuurlijk kunt u deze heerlijke lekkernij ook vers van het land en geschild mee nemen naar huis!

Deze Puur Genieten Fair is op zaterdag ook te combineren met een mooie fietstocht. (zie boven)

U bent van harte welkom op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 10 tot 16.00 uur bij boerderij Eggens aan de Tonnendijk 103 te Vroomshoop. Toegang en parkeren voor deze Puur Genieten Fair is gratis.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

Zondag 26 mei 2013

 

Zwieseborgfair in Loozen/Hardenberg

 
Hardenberg/Loozen – Landhoeve Zwieseborg houdt op zaterdag 25 mei een markt op haar eigen terrein aan de Hardenbergerweg in Loozen.
Ook dit jaar wordt het weer groots aangepakt. Zo’n 30 standhouders tonen (en verkopen) een grote verscheidenheid aan artikelen. Dat varieert van sieraden, workshops, decoraties voor binnen en buiten tot kledingaccessoires en schoonheids- en streekproducten. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. De koks van restaurant ’t Bakhuus zorgen voor diverse lekkernijen.
 
 
 
 

Workshop Vegetarisch Koken als een echte chef bij Librije’s Atelier in Zwolle

Variatie in de Sterrenkeuken – voor hobbykoks

 

Leer nu vegetarisch koken als een echte chef!

De sterren van de hemel koken zonder vlees en vis is een bijzondere ervaring die we met iedereen – van chef tot gelegenheidskok – willen delen. Het mooie is dat je voor de workshop ‘Variatie in de Sterrenkeuken’ helemaal geen professionele kok hoeft te zijn.

Tijdens de workshop leer je onder andere groentesappen en bouillons maken, granen poffen en bijzondere groentegerechten bereiden. Aan het eind van de dag kan je genieten van een zelfgemaakt 4 gangen diner: een ware beloning op het hoogste niveau.

Klik hier voor meer informatie