Weekendtips: Streekproductenmarkten en Wijnfeest bij de Reestlandhoeve in Balkbrug

06-09-2013 \\ Innofood nieuws

  

Zaterdag 7 september 2013

Culinaire markt in Ons Huis Almen

 
ALMEN – De Almense ondernemersvereniging verzorgt zaterdag een creatieve markt met als motto Almen maakt het. Dit jaar is gekozen voor een culinaire markt in dorpshuis Ons Huis van 14.00 tot 17.00 uur. Het is een markt over én met eten door Almenaren en voor Almenaren en andere belangstellenden. Toegang is gratis.

Boerenmarkt Achterhoek in Lievelde

Deze Boerenmarkt Achterhoek wordt iedere eerste zaterdag van de maand op Kaasboederij Weenink gehouden van 10.00 – 16.00 uur.

Boerenmarkt Achterhoek is een initiatief van leden van Slowfood Achterhoek en de Vereniging Streekproducten Achterhoek.
Eimersweg 3 | 7137 HG Lievelde
Telefoon: (0544) 37 14 46
E-mail: info@kaasboerderijweenink.nl

 
 

Streekmarkt Twente in Delden

Het is weer de eerste zaterdag van de maand, dus wordt weer de Streekmarkt in Delden gehouden.
 
 

Zondag 8 september 2013

Wijnfeest Reestlandhoeve in Balkbrug

Wijngoed de Reestlandhoeve bestaat dit jaar 10 jaar en organiseert daarom een bijzondere editie van het jaarlijkse wijnfeest. De kunstmarkt is groter dan voorheen met een grote diversiteit aan kunst uitingen
Er is een Live Cooking Event. De koks van Herberg de Klomp uit Vilsteren, Vechtdal Food Catering van Restaurant de Zon en Paping uit Ommen, Restaurant de Mandarijn uit Zwolle en Buitenherberg ter Linde uit Zuidwolde verplaatsen speciaal voor deze dag hun fornuis naar Wijngoed de Reestlandhoeve om daar ter plekke de heerlijkste gerechten te maken bij de Reestlander wijnen.
  
Bijzonder zijn de muziek optredens van UBM (United by Music) waarbij mensen met een beperking zich bepaald niet laten beperken maar juist gebruik maken van hun muzikale mogelijkheden en u zullen verrassen met swingende bluesmuziek. Oude bekende is Frits van der Zwan die dit keer komt met enkele van zijn leerlingen om te zorgen voor de muzikale invulling.
  
Er worden regelmatig rondleidingen gegeven door de wijngaard maar u kunt ook op eigen gelegenheid het informatieve wijnwandelpad bewandelen.
Aangezien het organiseren van het Wijnfeest veel kosten met zich mee brengt vragen wij dit jaar een kleine entree. Volwassenen € 4,- p.p en kinderen € 2,- p.p. Wijnstokken leasecertificaathouders hebben op vertoon van een vrijkaart gratis toegang tot het wijnfeest.

Noabermarkt in Denekamp

Ook de maandelijkse Noabermarkt in Denekamp wordt zondag weer gehouden. Naast de gebruikelijke streekproducten is deze keer het thema  ‘creatief op het platteland’. De markt in het centrum van Denekamp wordt  eenmalig uitgebreid met twaalf extra kramen. Er worden creatieve, culinaire en muzikale workshops gepresenteerd.

Klik hier voor meer informatie