Weekendtips: Streekmarkt Twente, Broodbakcursus Balkbrug, Kom in de Kas IJsselmuiden

04-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

Zaterdag 6 april 2013

Broodbakcursus in molen De Star in Balkbrug

Kom in de Kas in Koekoekspolder en IJsselmuiden

Laat je verbazen en Kom in de Kas in IJsselmuiden in de Koekoekspolder. Op deze dag zetten veel interessante groente- en plantenkwekers de deuren gastvrij open. Nieuwe bedrijven!

Speciaal voor de kinderen zijn er weer spannende attracties, springkussens, demonstraties en je kunt volop kijken, ruiken en proeven van de verschillende teelten en producten uit dit mooie tuinbouwgebied.

Laat je informeren over de enorme motoren en aardwarmte, die de diverse telers van warmte en energie voor de teelt voorziet, en kijk zelf hoe schoon en hygiënisch uw voedsel in Nederland wordt geproduceeerd.

 
 

 

Streekmarkt in Delden

Zoals gebruikelijk op elke eerste zaterdag van de maand wordt de Streekmarkt Twente in Delden weer gehouden.

Klik hier voor meer informatie

 

Onbeperkt pizza eten voor goed doel

APELDOORN – Wie wil kan zaterdag 6 april pizza eten op een onverwachte plek. Aan de Hoofdstraat 39 bouwt Simon Giacotto morgen zijn Secret Pizza op, om er ’s avond pizza’s te serveren. De bijeenkomst van vrijdagavond is al vol geboekt, maar zaterdag is er dus nog wel plek. De opbrengst gaat middels Alpe d’HuZes naar de kankerbestrijding.

 

Lees hier het volledige artikel in de Stentor

 

 

Zondag 6 april 2013

KRO’s Kookschool

 

Plof met je kind(-eren) zondagavond op de bank om KRO’s Kookschool te kijken. In dit tv-programma gaan presentator Ajouad El Miloudi en chefkok Jonathan Karpathios opzoek naar de basisschool waarvan de kinderen het meeste weten over voeding. Naast het testen van de voedingskennis wordt er natuurlijk ook gekookt en geproefd.

Chefkok Jonathan Karpathios, eigenaar van Vork en Mes in Hoofddorp, zal met veel passie zijn kennis over eten met de kinderen delen. Zelf werkt hij in zijn keuken met biologische en diervriendelijke producten en zoveel mogelijk uit eigen tuin of kas.

De eerste aflevering zal 7 april zijn om 19:00 bij Z@pp op Nederland 3.