Weekendtips: Streekmarkt Oldenzaal, Boerenmarkt Lievelde, Zwolse Asperge 10-daagse

16-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Vrijdag 17 mei t/m maandag 20 mei 2013

Zwolse Asperge 10-daagse

 

Van vrijdag 10 tot en met maandag 20 mei vindt de Zwolse Asperge 10-daagse plaats. Het biedt geinteresseerden de kans voor 29,50 euro te
dineren in één van de deelnemende restaurants. Het doel is gasten vaker een bezoekje te laten brengen aan de horeca.

Elk restaurant met zijn of haar chef-kok geeft op eigen wijze invulling aan receptuur en presentatie van een 3-gangenmenu.

Klik hier om te reserveren

 

Grolsch International Jazz Festival Enschede

 

                   logo_2012[1]

 

Enschede staat tijdens het pinksterweekend in het teken van het Grolsch International Jazz Festival, vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei 2013. Grolsch (al jaren een van de sponsoren van het North Sea Jazz Festival) is gevestigd in Enschede. Het festival speelt zich vooral af op de Oude Markt, met twee buitenpodia en concerten in de Grote Kerk en Concordia. Het festival is gratis toegankelijk. Zaterdag vindt Jazzerietje voor de derde keer plaats: Jazz in de streektaal. Tijdens de voorrondes in Almelo, Zwolle en Bad Bentheim zijn tien finalisten geselecteerd die zaterdag op de Grote Markt staan. Maandagavond sluit Waylon het festival in Enschede af.

 

Klik hier voor meer informatie

 

 


 

Zaterdag 18 t/m maandag 20 mei 2013

Ribs & Blues Raalte

 

Ribs & Blues in Raalte is, op de openingsavond na, het grootste GRATIS toegankelijke blues- en rootsfestival van Nederland. Dit jaar zijn er maar liefst 24 topacts gecontracteerd, uit binnen- en buitenland. Er heerst een unieke, ongedwongen sfeer en het festival is toegankelijk voor iedereen. Voor de muziekliefhebber is er de blues, voor de kinderen een heus KidsAdventureland en ook aan de inwendige mens is gedacht: er zijn ribs en andere lekkernijen in overvloed!

 

Klik hier voor meer informatie


 

Zaterdag 18 mei 2013

 

Proef Natuurlijk Twente -Culinaire fietstocht Denekamp

 
 
In Natuurlijk, Cultureel èn Culinair opzicht valt er veel te ‘proeven’ in Twente.
De route is 27 km lang, dus ook zeer geschikt voor families met jonge kinderen. Bij onderstaande Twentse ondernemers kunt u een kijkje nemen bij hun bedrijf en kan er een proeverijbon ingeleverd worden, zij laten u vervolgens het Twentse landleven proeven.
 
 
De stops zijn bij Erve Wolkotte, Camping de Bervennen, Erfgoed Bossem, de Westerveldmolen, Shiitakekwekerij Masselink, IJsboerderij ’t Groot en Watermolen Singraven.
 
 
Vertrek tussen 9.30 en 12.30 uur bij de VVV in Denekamp, Nicolaasplein 2a, Denekamp. Kosten: € 8,50 p.p.
 
U dient zich vooraf aan te melden bij de VVV.
 
 
 

 

Streekmarkt Oldenzaal

 

Vanaf zaterdag 20 april t/m september 2013, is er elke 3e zaterdag van de maand een streekmarkt in Oldenzaal. Tijd: 10 – 16 uur.

De streekmakrt is te vinden in het centrum van Oldenzaal, in de tuinen van het Palthehuis, Markstraat 13.

Diverse producten van diverse streekproducenten zullen er aangeboden worden. Tevens zal er gekookt gaan worden met streekproducten door restaurant Gelderman by Fifteen uit Oldenzaal in samenwerking met Qlina Foodweb.

 

Bron: Qlina Foodweb

 

Open dag met pannenkoeken bakken in Arriën

 

Rokes Erf en RozemArrie uit Arriën hebben een nieuw arrangement: pannenkoeken bakken bij RozemArrie.

Om dit arrangement een start te geven, bieden ze zaterdag a.s. een gratis ‘Doe de pannenkoek’-arrangement aan. Hiervoor stellen ze zaterdag hun erven open met leuke activiteiten en mag men gratis op zoek naar de ingrediënten bij Rokes Erf. Bij RozemArrie aan de Ridderinkweg 1 in Arriën mag men gratis pannenkoeken bakken. Tussen de beide bedrijven pendelt een huifkar.

Klik hier voor meer informatie

 

 

Fietstocht ‘Koe-ke-loeren bij de boeren’ in Den Ham

De Agrarische Natuurvereniging Land en Schap houdt samen met de Twentse Hooilanden en VVV Twenterand zaterdag de tweede editie van de fietstocht koe-ke-loeren bij de boeren. De fietstocht is ongeveer 23 kilometer lang. De deelnemers komen o.a. langs bij zorgboerderij de Meulenhorst in het Eerder Achterbroek, waar tevens een biologisch melkveebedrijf, ijsmakerij en bierbrouwerij gevestigd zijn. Deelnemers kunnen starten vanaf 10.00 uur bij de familie Jansen of Lorkeers, Meersendijk 8-8a, Den Ham.

 

Klik hier voor meer informatie


 

Maandag 20 mei 2013

Boerenmarkt Achterhoek in Lievelde

 

De Boerenmarkt Achterhoek wordt Tweede Pinksterdag gehouden bij Kaasboederij Weenink gehouden van 10.00 – 16.00 uur.

Boerenmarkt Achterhoek is een initiatief van leden van Slowfood Achterhoek en de Vereniging Streekproducten Achterhoek.

 

Klik hier voor een overzicht van alle standhouders