Weekendtips: Streekmarkt in Denekamp en Enter, Smaken van toen in Vriezenveen

13-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

Zaterdag 15 juni 2013

Smaakbeleving op Enterse streekmarkt

De eerste Enterse streekmarkt wordt zaterdag a.s. gehouden op het Enterse dorpsplein van 8.00 – 14.00 uur. Smaakbeleving is wat de initiatiefnemers de gemeente Wierden en Stichting Plattelandsontwikkeling Wierden (SPOW) voor ogen hebben met deze markt die maandelijks zal worden gehouden. Er staan stands met geitenkaas, likeuren, granen, lamsvlees etc. De stands staan naast de gebruikelijke weekmarkt.

De eerste officiële editie van de markt wordt om 10.00 uur officieel geopend door Eric Braamhaar en wethouder Ria Broeze

 

 

Whiskyproeverij in Filmhuis de Keizer

  

Een speciale voorstelling van The Angel’s Share met aansluitend een whiskyproeverij. Als de Schotse Robbie vader wordt, zweert hij dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij zelf heeft geleid.

Deze voorstelling op zaterdag 15 juni wordt in het kader van Vaderdag afgesloten met een whiskyproeverij, waarbij je zes verschillende single malt whisky’s te proeven krijgt. Gastheer is Hans Peter Korendijk van Slijterij De Poort van Kleef. Als erkend liquorist beschikt hij over een uitmuntende drankenkennis, die hij met veel plezier overdraagt. Dit arrangement kost € 18,- (pashouders/CJP/student € 16).           

Klik hier voor meer informatie

 

Smaken van toen in boerder Peddemors in Vriezenveen

 

Oude, vergeten gerechten keren zaterdag terug in de belangstelling. Denk aan gerechten als stip in de pan, kruudmoes, humkessoep en nog veel meer. De gerechten zijn zelf te proeven. Recepten kunnen gratis worden meegenomen. Buiten worden pannenkoeken gebakken en is koffie met krentenwegge te koop. Tijd: 11.00 – 16.00 uur. Entree 1 euro

 

 

Pannenkoekenfeest in Kloosterhaar

Van 16.00 – 19.00 uur wordt de vijfde editie van het pannenkoekenfeest gehouden in Kloosterhaar op het terrein van dorpshuis ’t Haarschut. Er worden ook glutenvrije pannenkoeken gebakken en er zijn allerlei activiteiten gehouden. De entree is gratis. Voor de pannenkoeken en andere versnaperingen moet worden betaald.                                                                                                               

                       

Zondag 16 juni 2013

Noabermarkt in Denekamp met streekproducten met proef-eet

 

Op zondag 16 juni vindt de eerste editie van de Noabermarkt plaats in het centrum van Denekamp. De Noabermarkt is een nieuw evenement waarop streekproducenten uit Dinkelland zich presenteren tijdens een uitgebreide warenmarkt op de Eurowerft.

De Noabermarkt is echter meer dan alleen een streekproductenmarkt. Op het Nicolaasplein vertrekt bijvoorbeeld een koetsenoptocht, er zijn huifkarritten naar de Nicolaasmolen en museum Natura Docet Wonderrijck Twente (dat dan net geopend is) en kinderen worden vermaakt met wedstrijdjes ringsteken en een ponybaan.

Bovendien is er een proef-eet. Op de Noabermarkt zijn drie kookeilanden te vinden waar gerenommeerde koks de streekproducten omtoveren tot culinaire hoogstandjes. De gerechtjes worden tegen een zacht prijsje geserveerd.

De Noabermarkt wordt gehouden op zondag 16 juni en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en het parkeren ook.

 

Klik hier voor meer informatie