Weekendtips: Streekmarkt De Smaak van Zwolle, Koken bij De Lange Keukens in Ommen en de Puur Restaurant Week

07-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 

Zondag 9 juni 2013

Streekmarkt De Smaak van Zwolle

 

Op zondag 9 juni vindt de 2e Streekmarkt Smaak van Zwolle plaats in Doepark Nooterhof, met deze keer meer dan 40 deelnemers. Ook dit keer laten producenten uit Zwolle en omgeving u hun produkten laten zien, proeven en verkopen.

Op streekmarkt De Smaak van Zwolle treft u als bezoeker alleen standhouders aan die komen uit Zwolle en de regio (binnen een straal van 30 km). Doepark Nooterhof organiseert deze streekmarkt samen met de Stichting Slow Food.

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie. Zij vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee bedoelen ze dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Zaken die we vanuit Doepark Nooterhof van harte onderschrijven.

Op de Streekmarkt Smaak van Zwolle kunt u zelf proeven en genieten van alle lekkers dat onze streek te bieden heeft. U bent van 11.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op deze gratis toegankelijke streekmarkt.

Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de deelnemende standhouders

 

 

‘Gezond en lekker koken’ bij De Lange Keukens in Ommen

 
Onder het motto ‘gezond is lekker’ houdt De Lange keukens op zondag 9 juni van 11.00 – 16.00 uur een Gezonde Kookdag, waarbij de nadruk ligt op gezond en lekker koken met producten uit het Vechtdal. “Echte pannenkoeken zijn minstens zo lekker als een frietje met mayo en slowjuice smaakt eigenlijk veel beter dan een biertje”, aldus de organisatie.

In de showroom van De Lange keukens wordt op zondag 9 juni door diverse Vechtdalproducenten iets verteld over hun streekproduct. Dit wordt daarna ter plekke bereid in een van de keukens. “Onder andere komt Molenaar Anton Wolters wat vertellen over zijn bijzondere meel”, vertelt Dick de Lange. “Daarbij zal een ervaren pannenkoekenbakster ter plekke ook echt pannenkoeken bakken van dit meel.”

 

 

 

Vrijdag 7 t/m zondag 9 juni 2013

Puur Restaurant Week

 

Tijdens de Puur Restaurant Week geniet je ook tijdens een avondje uit van de beste ingrediënten, op eerlijke wijze bereid. In de supermarkt kun je al kiezen uit een breed assortiment h’eerlijke producten. Het doel van de Puur Restaurant Week is om de consumptie van duurzame en vooral ook lekkere producten in de horeca te vergemakkelijken en te promoten.

 

In onze regio doen bijv. De Grachthof in Giethoorn, Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk, Ellens Restaurant in Zelhem en Green Meet*s in Erica mee.

 

‘Een gerecht met een goed verhaal smaakt beter’, aldus Ramon Beuk, ambassadeur van de Puur Restaurant Week. Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis hierin centraal staan. Ook mag het restaurant zelf de prijs bepalen. Alle restaurants die van 3 tot en met 9 juni meedoen aan de Puur Restaurant Week vind je via deze pagina. Deze week is een initiatief van Puur! uit eten en wordt ondersteund door Oxfam Novib en ASN Bank.

 

Reserveer

De bijna 40 deelnemende restaurants vind je verspreid door heel Nederland. Van Groningen tot Lemiers geniet je volgende week van een Puur Menu. Kijk op www.puurrestaurantweek.nl en reserveer bij het restaurant naar jouw keuze!