Weekendtips: Proef-Eet Enschede, Smaakvol Gelderland en MM Culinair in Emmen

29-08-2013 \\ Innofood nieuws

  

Zaterdag 31 augustus 2013

 

Open Dag Akkerbouwbedrijven

 
Wil je weten wie de basisingrediënten levert voor jouw brood, patatje, frisdrank of biertje? Vind je het belangrijk om je kinderen spelenderwijs de oorsprong van hun voedsel bij te brengen? Of worden jouw kinderen wildenthousiast van ‘trekkers’? Dan is dit je kans om een kijkje te nemen op een akkerbouwbedrijf. Ontmoet één van de akkerbouwmannen en -vrouwen bij jou in de omgeving.
 
Alle akkerbouwbedrijven die zich al hebben opgegeven voor de Open Dag kun je vinden op deze kaart. U kunt hen tussen 11.00 uur en 17.00 uurbezoeken. Er zijn daarnaast enkele akkerbouwers die hun bedrijf juist voor of na 31 augustus open stellen voor activiteiten of zelfs een speciaal evenement. Hen vind je ook op de kaart.  Klik op de naam van de akkerbouwer en zie wat er allemaal te beleven is op 31 augustus!
 
 
 
 

Donderdag 29 augustus t/m zondag 1 september 2013

 

Smaakvol Gelderland in Arnhem

 
Vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes, dat is Smaakvol Gelderland! Dit jaar vindt alweer de 3e editie plaats, van 29 augustus t/m 1 september. Een evenement in de Gelderse hoofdstad Arnhem, waar 20 horecaondernemers uit deze Gelderse windstreken er alles aan doen om ieders smaakpapillen te verwennen. Met dit jaar twee opmerkelijke uitbreidingen: aansluiting van de Culitop en de kookwedstrijden in de ‘Academia Barilla Plaza’ centraal op het terrein.
 
Dit jaar geen Smaakvol Arnhem, maar Smaakvol Gelderland. Er wordt namelijk samengewerkt met GenietCulitop (Wegener Media), die niet alleen restaurants in Arnhem, maar in heel Gelderland een ranking geeft. De beste restaurants uit deze ranking zullen tenminste 1 dag gaan koken, echter velen staan er de volledige 4 dagen. Hun gerechten worden op zondag beoordeeld door een deskundige jury.
 
 
 
 

Vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september 2013

Proef-Eet Enschede

  
Kom proeven in Enschede
Vrijdag 30 augustus van 17.00 – 23.00 uur, zaterdag 31 augustus van 12.00 – 23.00 uur en zondag 1 september van 12.00 – 21.00 uur wordt het Enschedese stadshart omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Zondag is het van 12.00 – 17.00 uur koopzondag. Koop zondag voor 15.00 uur duyten en ontvang een kaartje voor 1 uur gratis parkeren! (zolang de voorraad strekt).
 

  

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013

 

MM Culinair in Emmen

 
Op zaterdag 31 augustus van 15.00 uur tot 0.00 uur en zondag 1 september van 14.00 uur tot 21.00 uur vindt de 3de editie van het evenement MM Culinair plaats. Het plein voor de Grote Kerk in het centrum van Emmen wordt omgebouwd tot een groot openluchtrestaurant.

Ongeveer twintig restaurants bieden tijdens MM Culinair de mogelijkheid om te proeven van verschillende soorten gerechten. De deelnemende bedrijven komen uit de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden. Bezoekers kunnen met munten bij ieder van hen, de verschillende specialiteiten proeven. Het gaat daarbij om bijzondere gerechten in de vorm van kleine culinaire hapjes en amuses.
 

Het terrein voor de Grote Kerk wordt ingevuld met prachtige, in een kring opgestelde pagodetenten, met in het midden daarvan een gezellige bar, waar niet alleen mooie wijnen, maar ook een goed glas bier geschonken wordt. Een lounge DJ op het podium, zet samen met live muzikanten een fijne zomerse sfeer neer op het terrein. De kleinste bezoekers kunnen zich vermaken in de speelwagen Kiddy Fun en in de Kwebbel kinderhoek, waar ze onder andere een eigen kookschort kunnen beschilderen.

MM Culinair is gratis toegankelijk. BIj de kassa kunt u munten kopen, deze kosten €2,00 per stuk. U kunt contant en met pin betalen!