Weekendtips: Preuvenement Apeldoorn, Culinaire fietstocht Denekamp en Slow Food Filmfestival Deventer

10-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Vrijdag 10 mei 2013

Preuvenement Apeldoorn Eglantier

 
 
Vanaf 13.00 tot 21.00 uur presenteren gerenommeerde restaurants uit Apeldoorn zich op het winkelcentrum.
Vorig jaar een restaurant gemist? Dan kunt u dit jaar alsnog terecht bij: de Brugwachter, de Heerlijckheyt Het Loo, Jules Verne, de Prinsehove, de Ruggestee, Sakura, Sizzles en The Loempia Company. Nieuwkomers zijn Restaurant Intens en Spicebrush de Proeverij en de nieuw op de Eglantier gevestigde Brasserie La Petit Perle. U vindt ze terug verspreid over het winkelcentrum en het naastgelegen Violierenplein.
 
Gerechten worden ter plekke bereid of opgemaakt. En bij de restaurants kunt u gelijk terecht voor een bijpassende wijn. Op het Violierenplein en het Franse pleintje wordt een centrale bar geplaatst waar ook bier en frisdrank geschonken wordt.
Een andere culinaire concentratie op het winkelcentrum is de hoek waar o.a. Albert Heijn, Banketbakkerij Maassen, Kaas&Nootzaak Eglantier, Slagerij Jaap Oosterbeek en Gall & Gall gevestigd zijn. Ook daar is het optimaal genieten van food.
Diverse andere ondernemers zullen zich deze dag middels een product, productpresentatie of kleine workshop aan u presenteren.
 
 

 

Zaterdag 11 mei 2013

 

Proef Natuurlijk Twente -Culinaire fietstocht van 27 km vanuit Denekamp

 
In Natuurlijk, Cultureel èn Culinair opzicht valt er veel te ‘proeven’ in Twente.
De route is 27 km lang, dus ook zeer geschikt voor families met jonge kinderen. Bij onderstaande Twentse ondernemers kunt u een kijkje nemen bij hun bedrijf en kan er een proeverijbon ingeleverd worden, zij laten u vervolgens het Twentse landleven proeven.
 
De stops zijn bij Erve Wolkotte, Camping de Bervennen, Erfgoed Bossem, de Westerveldmolen, Shiitakekwekerij Masselink, IJsboerderij ’t Groot en Watermolen Singraven.
 
Vertrek tussen 9.30 en 12.30 uur bij de VVV in Denekamp, Nicolaasplein 2a, Denekamp. Kosten: € 8,50 p.p.
U dient zich vooraf aan te melden bij de VVV.
 
 

 

 

 
 

Zondag 12 mei 2013

 

Tweede Slow Food Film Festival Deventer

 
SLOW FOOD IJSSELVALLEI en FILMHUIS DE KEIZER organiseren het tweede Slow Food Film Festival Deventer, in Filmhuis De Keizer, 1 minuut te voet van het Deventer station.

Het wordt weer een festival met bijzondere films en tussendoor genieten van volop Lekker, Puur en Eerlijk eten en drinken. De films brengen heel verschillende kanten van ons ‘food’ in beeld: de achtergronden en bedreigingen van onze voedselvoorziening, de hartstocht voor voedingsproducten en het gastronomisch genieten.