Weekendtips: Opening Twente Aspergetour met Streekmarkt en Testpanel EkoPlaza in Zwolle

12-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

Zaterdag 13 april

Zwolse Vrije School viert ‘100 jaar antroposofie’ 

 

De Zwolse Vrije School besteedt zaterdag 13 april van 10.30 tot 16 uur aandacht aan ‘100 jaar antroposofie’. Er zijn workshops en demonstraties in het schoolgebouw aan de Bachlaan 8. Er zijn presentaties van bio-dynamische boeren, er is een testpanel van EkoPlaza en Gooody Fooods zorgt voor de catering.


 

Zaterdag 13 en zondag 14 april

Opening Twente Aspergetour bij ’t Lansink in Hengelo

 

 

Asperge

 

De organisatie JR Wijn en Spijs uit Delden houdt van donderdag 11 april tot en met zondag 30 juni de ‘Twente Asperge Tour 2013’. In het officiële aspergeseizoen vanaf de tweede donderdag van april tot en met Sint Jan kunnen zowel Twentenaren als toeristen 10 weken lang gaan genieten van vele activiteiten op het gebied van asperges uit Twente.Dit culinaire evenement vindt voor het eerst plaats en zal ieder jaar gedurende een periode van 10 weken terugkeren in het asperge seizoen.

De activiteiten variëren van proeverijen, lunches, diners, streekmarkten, boerderij bezoeken, langs streekproducenten, fiets – en wandeltochten, picknicks op landgoederen, bezichtigingen van Kastelen en Landhuizen, workshops en masterclasses in relatie tot asperges. In samenwerking met tophoteliers, restaurateurs, wijnkopers en andere partijen op het gebied van Kunst, Cultuur, Historie en Toerisme in heel Twente zijn er activiteiten uitgedacht en ontwikkeld voor Twentenaren en toeristen uit Nederland en Vlaanderen. Voor meer informatie ga naar www.jrwijnenspijs.nl

 

De opening is dit weekend bij ’t Lansink in Hengelo.

Op zaterdag is er een streekmarkt van 10.00 – 16.00 uur.