Weekendtips: Open dagen brouwerijen, Summer Fair Cas Spijkers Academie in De Lutte

30-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Zaterdag 1 juni 2013

Streekmarkt Delden met asperges en een proeflab

 

Nu het aspergeseizoen eigenlijk pas goed is begonnen na dit koude voorjaar, kunt u de producten én kennis & inspiratie opdoen voor traditionele of juist nieuwe gerechten en combinaties. Lucas Goldsteen van “Eet-Rijk” doet met u een proeflaboratorium met een diversiteit aan producten van de markt. Hij wil om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur hierop ingaan en u de gelegenheid geven om asperge-combinaties zelf te maken en te proeven. Ook met wijn van de firma Baan. Kijk op zijn website voor alvast wat ideeën!

 


Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013

Open Dagen Week van het Nederlandse Bier

 

Tijdens De Week van het Nederlandse Bier op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013 kan het publiek bij meer dan 70 Nederlandse bierbrouwerijen een kijkje nemen achter de schermen. De brouwerijen organiseren onder andere demonstraties, proeverijen en rondleidingen. Zonder uitzondering hebben deze bierbrouwers veel aandacht, liefde en passie voor hun produkt: Nederlands Bier. En ze willen de consument verwennen met dit ‘vloeibare geluk’.

In onze regio zijn er open dagen. De Mommeriete in Gramsbergen is op zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur in Middeleeuwse sferen. De Berghoeve Brouwerij in Den Ham opent haar deuren voor het publiek op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en bij Bierbrouwerij de Pauw in Ommen is men van harte welkom op zondag 2 juni van 12.00 – 18.00 uur.

 

Er zijn nog veel meer bierbrouwerijen in de regio open. Huttenkloas in Hengelo, de Sallandse Bierbrouwerij uit Raalte, De Stadsbierrouwerij in Apeldoorn, brouwerij De Gulzige Hans uit Coevorden, Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co.

 

Klik hier voor een overzicht van alle brouwerijen

 


 

Zondag 2 juni 2013

Summerfair Cas Spijkers Academie in De Lutte

 

 

13:00 uur tot 18:00 uur

Dit jaar wordt een reis rond de wereld gemaakt met gerechten van over de gehele wereld, van Azië tot Noord-Amerika.

De tuin van Het Ros van Twente wordt omgetoverd tot een internationale markt met kramen waar 18 gerechten worden geserveerd. 12 hartige en 6 zoete gerechten allemaal met een moderne twist, en natuurlijk geserveerd met bijpassende wijnen of bieren.

De gehele middag kunt u proeven en kennis opdoen van onder andere Jeroen van Oijen van Gastronomixs, en andere vakspecialisten.

 

Klik hier voor meer informatie