Weekendtips: Culivent Almelo, Grolsch Drakenbootfestival Apeldoorn en Open Dag Erve Woolderink in Wierden

28-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

Zaterdag 29 juni 2013

Open dag bij Erve Woolderink in Wierden

Ontmoet Biologische Boer Rutger, bezoek het Saksisch boerenerf uit 1400 (opgenomen in de Rijksmonumentenlijst), ontdek hoe je in een Reggehooiberg kunt slapen, proef en ervaar het buitenleven, en bekijk vooral met eigen ogen waar de mooie Black & Red Angus runderen opgroeien.
Een belevingsdag voor jong en oud. Aanrader!

11:00-16:00 uur
Kloosterhoeksweg 6, Wierden

 
Klik hier voor meer informatie
Voor een indruk van het buitenleven: www.ervewoolderink.nl
Meer Reggehooibergen: www.reggehooibergen.nl

Meer informatie over Black & Red Angus met een culinaire insteek, staat ook beschreven in het hoofdstuk ‘Harry’s Farm’ in het boek From Farm to Fork in Twente.

Aberdeen Angus, ook wel bekend als Black & Red Angus, wordt wereldwijd geroemd om haar goede moedereigenschappen, makkelijke geboortes, goede karakter, hoornloosheid, robuustheid en natuurlijk het ‘premium’ vlees en de heerlijke smaak. Om het ras en de vereniging te promoten organiseert het NAAS (Nederlands Aberdeen Angus Stamboek) haar eerste Aberdeen Angus fair op de boerderij van de familie Woolderink. Op 29 juni 2013 kan tijdens de open dag kennis gemaakt worden met het Aberdeen Angus Ras. Op het bedrijf van de familie Woolderink worden tussen de 60 en 80 Black en Red Angus dieren gehouden.

DE ACHTERGROND
Op 12 december 2012 is het oprichten van het Nederlands Aberdeen Angus Stamboek een feit geworden. Het stamboek heeft op dit moment al 20 geïnteresseerden die graag lid willen worden van het Stamboek en het doel van het stamboek is om het Aberdeen Angus ras te promoten in Nederland. Op dit moment zijn er ongeveer een 30-40 tal Aberdeen Angus fokkers. Het aantal dieren die de Aberdeen Angus fokkers houden variëren van 2 tot 300 dieren. De dieren worden op totaal verschillende manieren gehuisvest en gemanaged. Zo zijn er Angus dieren die het hele jaar rond buitenlopen en die worden gehuisvest in een ligboxen stal of potstal. Naast het promoten van het ras wil het NAAS ook de leden blijven informeren over Aberdeen Angus dier Management, Registratie, Stieradvies, afzet dieren en het vermarkten van het vlees. Het doel van het NAAS is om een vereniging te worden waar kennis wordt gedeeld met haar leden op het gebied van Aberdeen Angus diermanagement en bedrijfsmanagement. 

 

Vrijdag 28 t/m zondag 30 juni 2013

Grolsch Drakenbootfestival Apeldoorn

 
Op vrijdagavond een mooi openingsconcert en op zaterdag en zondag spannende en spectaculaire drakenbootraces met zo’n 2.500 deelnemers. Daarnaast is er nog veel meer te beleven en wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Heerlijke hapjes en maaltijden zijn volop verkrijgbaar. Daarnaast natuurlijk zoals de naam al aangeeft ook een lekker Grolsch-pilsje.
 
  
 

Culivent Almelose Proef-Eet

 
Dit weekend is het zover: dan zal de eerste editie van het nieuwe culinaire evenement CULIVENT13 gaan plaatsvinden in het Hagenborghpark in hartje Almelo. In een prachtige entourage van pagodetenten, verlichte bomen en tuinen en eigentijdse terrassen zullen o.a. restaurants, traiteurs en wijnhuizen uit de regio onder het motto ‘proeven, eten en beleven’ de nieuwste trends op culinair gebied laten zien. Een proeverij waarbij de Almelose horeca letterlijk laat zien en proeven wat ze in huis heeft. Het concept van de Proef-Eet in Enschede is door de Stichting Lekker overgenomen en naar Almelo gehaald. Locatie is het Hagenpark. De nadruk ligt niet alleen op de gerechten, maar ook op de wijnen die erbij geserveerd worden.