WE CANTEEN: Lokale ondernemers verzorgen voedselaanbod in restaurant Radboud Universiteit

04-02-2013 \\ Innofood nieuws

Tijdens de WE CANTEEN proefweek van 4 tot en met 7 februari zal in de Refter, het restaurant in het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, het voedselaanbod verzorgd worden door door twaalf diverse lokale ondernemers uit (de omgeving van) Nijmegen.

WE CANTEEN is een innovatief cateringconcept voor bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en andere grote instellingen in Nederland. WE CANTEEN biedt lekker, divers en eerlijk eten in een gezellige huiskamersfeer. In plaats van één cateraar zijn er bij WE CANTEEN verschillende kraampjes waarin lokale ondernemers uit de omgeving hun producten aanbieden en hun persoonlijke verhaal delen met de bezoekers.
 

 

Ondernemers die deelnemen aan de WE CANTEEN proefweek, en in samenwerking het aanbod vormen, zijn onder andere BZZY, Ambacht, Blixem, Brood op de Plank en Wereldkoks, een initiatief waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot kok. Ook Anita Croes neemt deel aan de proefweek. Vijf jaar geleden richtte Anita haar eigen cateringbedrijf ‘Food for Thought’ op vanuit haar passie voor (h)eerlijke producten en gerechten. Anita: ‘Ik zie erg uit naar de WE CANTEEN proefweek. Fantastisch om binnen de universiteit mijn Mediterraanse gerechten te kunnen aanbieden en contact te hebben met studenten. In samenwerking met de andere ondernemers wordt het vast een hele gezellige week, met heel veel lekker eten!’

WE CANTEEN is opgericht door Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen die tijdens hun exchange naar Singapore zagen hoe de catering op universiteiten anders geregeld kan worden. Vanuit hun onvrede over het Nederlandse kantineaanbod namen Maaike en Charlotte, geïnspireerd door het Aziatische idee van een food court, het initiatief om de kantines in Nederland te veranderen. In november 2011 organiseerden zij een WE CANTEEN proefweek in de kantine van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met lokale ondernemers uit Amsterdam. De proefweek was een groot succes, meer dan 5.000 bezoekers maakten tijdens de week kennis met het concept. In november 2012 werd een vergelijkbare week georganiseerd op het Ministerie van Economische Zaken in samenwerking met lokale ondernemers uit Den Haag. Deze week was wederom een succes. De WE CANTEEN proefweek in Nijmegen belooft opnieuw een groot succes te worden.

Iedereen is welkom om tijdens de WE CANTEEN proefweek langs te komen om kennis te maken met het WE CANTEEN concept en de verschillende lokale ondernemers uit (de omgeving van) Nijmegen.

Datum: Maandag 4 tot en met donderdag 7 februari 2013, dagelijks van 08:30–20:00 uur.
Locatie: De Refter, Erasmusgebouw Radboud Universiteit Nijmegen.
Adres: Erasmusplein 3, 6525 HT Nijmegen.

Voor meer informatie: www.wecanteen.nl

 

Bron: Biojournaal