Wat eet Rotterdam? Een interactieve conferentie over voedsel in de stad

01-09-2013 \\ Innofood nieuws

 
 
Wat eet Rotterdam? Rotterdam is befaamd om de Kapsalon, de rijke Chinese eetcultuur en frietkoning Bram Ladage. En zo zijn er nog tientallen bijzondere voorbeelden te noemen van eten in deze stad. Maar wat heeft Rotterdam op voedselgebied nog meer te bieden? Wat eet Rotterdam? gaat op zoek naar het antwoord en brengt chefs, ondernemers, politici, boeren en wetenschappers uit de stad bijeen tijdens een wervelende conferentie ter afsluiting van het World Food Festival Rotterdam. Te gast zijn onder meer: Prof. Oscar Franco, de Rotterdamse topchefs Jim de Jong en Pepijn Schmeink, Dutch Weedburger’s Lisette Kreischer, Hotspot Hutspot’s Bob Richter en eetontwerpster Marije Vogelzang. De conferentie vindt plaats op vrijdag 18 oktober in Arminius Rotterdam.
  
Steden zijn gevormd door voedsel. Waar het eten vandaan komt, hoe het wordt verhandeld, getransporteerd, gegeten en klaargemaakt, is bepalend voor hoe steden er vandaag de dag uitzien. Voor Rotterdam, als multiculturele havenstad is dat niet anders! Wat eet Rotterdam? gaat op zoek naar wat er in Rotterdam leeft op het gebied van voedsel. Wie zijn de lokale voedselhelden? Waar halen Rotterdammers hun groenten en vlees? Met welke specifieke voedselproblematiek kampt deze mondiale havenstad? En welke dromen en ambities hebben de stad en haar inwoners als het gaat om voedselonderwijs, gezondheid, landbouw en ondernemerschap? Al met al… Wat eet Rotterdam?
  
Programma
De conferentie brengt maatschappelijke, culturele en culinaire thema’s samen middels een interactief programma met verschillende onderdelen en presentatievormen. In een tiental inspirerende Talks geeft Wat eet Rotterdam? het woord aan lokale voedselstrijders, ondernemers en wetenschappers om hun bijzondere verhaal met het publiek te delen. Vier korte maar intensieve deelsessies zetten het publiek zelf aan het werk in een zoektocht naar lokale oplossingen voor mondiale voedselproblemen.    . 
Aan het eind van de dag wordt de balans opgemaakt in de Talkshow Klapstuk!: een gesprek over de dromen, ambities en daden van Rotterdam als voedselstad. En uiteraard wordt er gedurende de dag gegeten en gedronken! Het volledige programma wordt in september bekend gemaakt via www.wateetrotterdam.nlWat eet Rotterdam? is ook te volgen via: Facebook, Twitter en het World Food Festival.
  
Wat eet Rotterdam? is toegankelijk voor iedereen met een gezonde interesse in wat er leeft in Rotterdam op het gebied van voedsel, nu en in de toekomst. Kaarten voor de conferentie zijn verkrijgbaar vanaf half september. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.wateetrotterdam.nl