Wakker Dier adverteert tegen kreupele plofkip

01-08-2013 \\ Innofood nieuws

 

  

Wakker Dier start vandaag een nieuwe tv campagne tegen de plofkip. In de tv-spot worden klanten van Albert Heijn en Jumbo erop gewezen dat de helft van de kipdrumsticks in het winkelschap bij leven kreupel was. De tv-spot zal in augustus te zien zijn op de publieke zenders.

 

 

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de plofkippen kreupel is. Supermarkten beloofden in februari van dit jaar dat vanaf 2020 een kip zal worden gefokt die een heel klein beetje langzamer groeit waardoor het slachtgewicht op 45 dagen in plaats van 42 dagen wordt bereikt. Het is zeer de vraag of dit de kreupelheid echt doet afnemen. Op dit moment liggen de winkelschappen nog vol met plofkip.

Albert Heijn en Jumbo zijn de grootste verkopers van plofkip. Wakker Dier wil met haar plofkipcampagne bereiken dat de supermarkten overstappen op kip met 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Deze kip heeft 56 dagen om het slachtgewicht te bereiken waardoor zij aanzienlijk beter kan lopen. Vele bedrijven als Unilever, Struik, academische ziekenhuizen, alle babyvoedingproducenten en diverse pizzafabrikanten deden al een toezegging om over te stappen op sterkip.

  

Bron: Wakker Dier