Waarom je brein telkens weer valt voor vet, zoet en zout eten

05-07-2013 \\ Innofood nieuws

In de zomer is het leven meer relaxed en vrij. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ook bewust gezond levende mensen laten dat graag de teugels vieren. Waarom doen we dat eigenlijk? Amerikaans onderzoek naar fastfood leert het ons begrijpen.

Waarom zwichten ook gezonde, bewust etende mensen voor een vette hap als ze langs een snackbar lopen? En toch, overal vind je het broodje gezond en de salade in de fastfoodtent. Maar het blijven de zoete en vette happen die de deur uit vliegen. Cakes met brokkelig gesmolten chocoladetoppings, hamburgers met extra spel, ze zijn doorslaande successen. Mensen weten dat het slecht is maar zijn niet te houden. Blijkbaar zondigt iedereen willens en wetens.

McDonald’s topman Donald Thompson, zei dat een zesde van de reclametijd opgaat aan salades. Toch maken die hooguit drie procent uit van de omzet, en ook reclame doet die niet groeien. Ook Darren Tristano, een kopstuk uit de Amerikaanse voedingsindustrie, zegt hetzelfde: “Mensen blijven massaal kiezen voor hamburgers”

  

Lees hier het volledige artikel in Het Kan Wel