Vroege en ijskoude paasdagen gunstig voor supermarkten

27-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en marktonderzoeksbureau Symphony IRI verwachten dit jaar een topomzet van 765 miljoen euro in de week voorafgaand aan Pasen. Vorig jaar bedroeg de paasomzet 746 miljoen euro.
 
Hiermee overtreft de paasomzet de extreem hoge paasomzet van 2011 (754 miljoen euro), toen Nederland massaal aan het barbecuen sloeg. Daarmee zorgt Pasen 2013 na Kerst 2011 en 2012 voor de beste weekomzet in supermarkten ooit.
 
Vanwege de kou buiten, zoeken mensen de gezelligheid binnen met vrienden en familie. Tijdens de feestdagen wordt er niet bezuinigt op lekker eten en drinken, ondanks het crisis- en recessiegevoel dat men heeft. Dit gevoel zorgt er voor dat mensen elkaar opzoeken en Pasen samen vieren.
 
De paasomzet is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor de supermarkt- en foodservice branche. Daar waar vroeger vooral de boodschappen voor het ontbijt domineerden, heeft de viering van de paasdagen zich langzaam uitgebreid. Na de paasbrunch hoort ook het diner er sinds een aantal jaar helemaal bij. Net als met Kerst is het gourmetten ook met Pasen populair.
 
Bron: CBL