VriesVers Platform maakt zich op voor VriesVers campagne 2014

09-12-2013 \\ Innofood nieuws

In oktober organiseerde het VriesVers Platform de VriesVers maand. Gedurende deze maand werden diverse activiteiten georganiseerd waarbij consumenten kans maakten op mooie prijzen. Coop en Spar waren de eerste supermarkten die aan deze pilot meededen. De campagne had een actieredemptie van maar liefst 11% en ook de omzetresultaten zijn positief. Volgend jaar hoopt het VriesVers Platform de actie daarom verder uit te rollen bij meerdere retailers. Op die manier laat zij zien dat VriesVers veel voordelen biedt; van voor tot na (gerecht). En daarmee zal het imago van vriesvers producten en de omzet van de categorie een boost moeten krijgen.
 
Meer dan 100.000 Quizkrassers
Van week 40 tot en met 45 kregen consumenten bij aankoop van een VriesVers product bij Coop of Spar een ‘Quizkrassen’ kraskaart. Door naar de speciale actiewebsite www.devriesverskeuken.nl/quizkrassen te gaan en een vraag over VriesVers goed te beantwoorden, kon men met de code digitaal krassen. Maar liefst 109.742 codes werden ingevoerd. In totaal werden er 65 prijzen verloot. De hoofdprijs ‘een lang weekend IJsland met Icelandair’ werd gewonnen door Demi Kersten uit Angeren. Verder werden er vier Whirlpool vrieskasten, tien Lenco tablets, twintig Lenco portable luidsprekers en dertig Lenco MP4 spelers verloot. Doordat consumenten vragen goed moesten beantwoorden, is het kennisniveau rondom vriesvers producten gestegen. Een belangrijke doelstelling volgens Ruud Harmsen, voorzitter van het VriesVers Platform. “We merken in het algemeen dat er nog veel te leren valt over vriesvers. Door dit kennisniveau te verbeteren, krijgt men een positievere houding ten opzichte van vriesvers en zal er uiteindelijk ook meer vriesvers gekocht worden.”

Radio spots 538 en radio 10
In oktober kwamen regelmatig radiospots op radio 538 en radio 10 voorbij. Deze zijn goed beluisterd; in totaal zijn er 10.138.000 personen bereikt. Ook hier kon men weer naar een speciale actiesite gaan om een vraag te beantwoorden en maakte men kans op een Whirlpool vrieskast. Bijna 1.000 personen deden mee aan de prijsvraag.
 
 
VriesVers campagne 2014
Door het succes in 2013, is het VriesVers Platform voornemens om ook in 2014 een geconcentreerde actieperiode te organiseren. De lobby om ook andere retailers aan te haken, start binnenkort. “We hopen uiteraard zoveel mogelijk retailers en fabrikanten aan te haken. Alleen samen kunnen we de categorie naar een hoger plan tillen. Of de campagne dan weer een maand moet duren, is de vraag. Wellicht kunnen we de campagne nog meer een boost geven als we alle uitingen in een periode van een of twee weken doen. Hier zijn we nog niet over uit, maar zowel bij onze leden, als bij de consumenten staat het licht op groen voor een volgende campagne!”, aldus Harmsen.