VriesVers groenten en fruit betaalbaar en gezond alternatief voor vers

14-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

De prijzen voor groenten en fruit rijzen de pan uit. Zo zijn appels en peren op dit moment wel twee maal zo duur als normaal. Het koude voorjaar is daar één van de oorzaken van. Een betaalbaar alternatief kunnen vriesvers groenten en fruit zijn. Zo vertelde Gerard Rutten, Supermarktkenner, deze week tijdens een radio-interview op BNR. 
 
Door het koude voorjaar, is het aanbod van groenten en fruit nog niet optimaal. Veel producten moeten daarom uit het buitenland komen en dat zorgt ervoor dat de prijzen in de supermarkt omhoog gaan. Volgens Rutten is de prijs over twee weken wel weer op normaal niveau, aangezien de oogst met ongeveer twee weken is opgeschoven. VriesVers groenten zijn volgens hem een betaalbaar alternatief.
 
Doordat vriesvers groenten en fruit in het seizoen worden geoogst en ingevroren, is de kostprijs lager dan bij vers. Bovendien komen vriesvers groenten in veel gevallen uit Nederland. Omdat de producten direct na de oogst worden ingevroren, blijven vitaminen ook nog eens behouden. Dat maakt vriesverse groenten en fruit niet alleen een betaalbaar, maar ook een gezond alternatief in deze tijden.