Vooraankondiging Themabijeenkomst ‘Nieuwerwets Etiketteren’ bij Zuivelhoeve op 27 juni

22-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Reeds op 22 november 2011 heeft het Europees Parlement de verordening ‘verstrekking van voedselinformatie aan consumenten’ officieel gepubliceerd. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenketen. Door de nieuwe verordening zal ruim 95% van de bestaande verpakkingen, folies en etiketten aangepast moeten worden.
 
Enkele van de hieraan ten grondslag liggende oorzaken zijn:
·                     Verplichte lettergrootte;
·                     Allergenenvermelding in onderscheidende typografie;
·                     Veranderingen in de verplichte voedingswaardetabel.
 
In de verordening ‘verstrekking van voedselinformatie aan consumenten’ ligt de nadruk op de bescherming van de consument en de waarborging van het recht op eerlijke consumenteninformatie. De regelgeving gaat verder dan alleen de informatie op het etiket. Ook de verstrekking van productinformatie via websites en zogenoemde nieuwe informatietechnologieën zijn gebonden aan deze Europese wetgeving.
 
Bedrijven hebben tot 13 december 2014 de tijd om de verordening te implementeren. Dat lijkt ver weg, maar onze ervaring leert dat bedrijven deze tijd echt nodig hebben.
 
Ons lid Précon Food Management is samen met Etiket Nederland, Espera-Nederland, Toshiba en Reflex Systems initiatiefnemer van ‘Nieuwerwets Etiketteren’. Gezamenlijk informeren zij marketeers, inkopers, procestechnologen en kwaliteitsverantwoordelijken over de inhoudelijke gevolgen van de verordening voor verpakkingen, folies en etiketten. Daarnaast informeren zij u over de technologische oplossingen welke beschikbaar zijn op het gebied van ERP-systemen, inline weeg- en etiketteermachines, zelfklevende etiketten en labelprinters.
 
In de themabijeenkomst bij Zuivelhoeve zullen zij u hier graag verder over informeren.
 
Noteer de datum 27 juni 2013 vast in uw agenda. De definitieve uitnodiging met het programma zal binnenkort worden verstuurd.