Vooraankondiging themabijeenkomst ‘Concurrentieel voordeel door innovatie in Food Packaging’ op 26 september 2013

15-07-2013 \\ Innofood nieuws

                        
                          
 
  
Noteer de datum alvast
 
Verpakkingen van voeding krijgen een steeds belangrijker rol door de toegenomen behoefte aan versproducten kant-en-klaarproducten, houdbaarheid in relatie tot afval en de behoefte aan onderscheidend vermogen. Consumenten en afnemers stellen steeds hogere eisen aan verpakkingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, efficiency en kosten.
 
Roland ten Klooster, sinds 2006 hoogleraar Packaging Design en Management op de Universiteit Twente (faculteit CTW), constateert dat er veel rampverpakkingen zijn en dat er nog veel verbeterd kan worden. “Veel gesealde verpakkingen leveren frustratie op. Denk daarbij aan verpakkingen van kaas, bakjes vleeswaren en flesdoppen met een bijna niet zichtbaar randje kunststof dat verwijderd moet worden.”
 
In september wordt in The Gallery The European Packaging Gallery geopend. The European Packaging Gallery is een samenwerking van DeDutch een zusterbedrijf van Het Foodatelier en de UT. Samen met de aanwezigheid van Kennispark en de foodbedrijven verenigd in Innofood maakt The European Packaging Gallery van Twente de meest innovatieve regio op het gebied van food packaging.
 
Innofood houdt op donderdagmiddag 26 september a.s. samen met DeDutch, de UT en FOOD FUTURE een themabijeenkomst over Food Packaging. De themabijeenkomst is tevens de startbijeenkomst van The European Packaging Gallery en het project Flowpack 2.0.
 
Vanaf 12.30 is men welkom voor koffie en broodjes. Na de opening door voorzitter Rob Snel zal men daarna in verschillende workshops zelf in het Virtual Reality Lab van de UT gaan stoeien met een aantal verpakkingsuitdagingen. Na afloop worden de resultaten vergeleken met die van een groep studenten die hetzelfde probleem hebben onderzocht en al verder uitgewerkt.
 
Daarna gaan Marc Oude Luttikhuis van Het Foodatelier / DeDutch en Roland ten Klooster in op de achtergrond van en aanleiding voor het initiatief van het platform The European Packaging Gallery en zal Liesbeth Ronden het effect van grafisch ontwerpen op koopgedrag toelichten. Rond 17.30 uur is de afsluiting en tot slot is er nog gelegenheid om te netwerken onder het genot van een borrel in het Grand Café.
 

Aan de bijeenkomst zijn door de samenwerking met FOOD FUTURE ook voor niet-Innofoodleden geen kosten verbonden.  

De officiële uitnodiging met het volledige programma volgt later, maar u kunt zich al wel vast aanmelden voor deze wel zeer bijzondere themabijeenkomst via info@innofood.org