Voetballend ondernemen: sociale innovatie bij Food Connect

21-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Vol passie en met plezier maken en bezorgen de 110 medewerkers van Food Connect verse maaltijden aan hun klanten. Bijzonder? Van buiten gezien is het Almelose bedrijf eigenlijk heel gewoon. En daar zijn ze binnen best een beetje trots op. Van directeur Benno Schildkamp hoeven we dan ook niet direct naar moderne businesstermen als ‘sociale innovatie’ te grijpen om te beschrijven waar een organisatie als Food Connect bijzonder in is. “In onze platte organisatie respecteren we iedereen als mens. We proberen ervoor te zorgen dat iedereen doet waar hij goed in is.” Klinkt op het eerste gezicht misschien als vanzelfsprekend, maar in de praktijk blijkt het te gaan om een authentieke aanpak: niet voor niets was Food Connect dan ook één van de winnaars van “het slimste bedrijf van 2012”.

 

Voetballend ondernemen
Food Connect heeft namelijk onder andere een hele gewone – en daardoor zo opvallende – werkwijze om tot goede bedrijfsresultaten te komen. Directeur Benno Schildkamp noemt het ‘voetballend ondernemen’. ‘Het tekenen van de zogenaamde harken die de structuur van ons bedrijf weergaven, ging me steeds meer tegen staan. Je zegt als ondernemer wel dat we het met z’n allen doen, maar uiteindelijk teken je dan toch weer zo’ n hark waar je zelf als directeur bovenaan staat en de anderen allemaal een plekje daaronder krijgen.’ Schildkamp vervolgt: ‘Het keerpunt kwam toen een student van de Hogeschool onze organisatievorm in een afstudeergesprek omschreef als een machinebureaucratie. Theoretisch klopte dat misschien wel, maar in de praktijk kon ik er helemaal niets bij voorstellen.“

 

Samenwerken als een voetbalteam
Het roer moest om, vond Schildkamp. Hij vertelt dat hij zich na een bezoek aan een open dag van een voetbalstadion met zijn zoons, realiseerde dat het voelde alsof de medewerkers van Food Connect ook samenwerken als een voetbalteam. ‘Iedere werknemer bij een organisatie heeft – net als iedere voetbalspeler – een eigen taak, een specifieke rol in het team. En daarbij is iedereen even belangrijk. In een voetbalteam heb je een voorhoede, middenveld, verdedigers en een keeper. Wij hebben buitendienstmedewerkers in de punt van de aanval met achter hen onder andere. de medewerkers van de klantenservice op het middenveld. In de verdediging staan de koks en magazijnmedewerkers met de bezorgers als keepers.  

 

Lees hier het volledige artikel op het Groene Plein