Voedingscentrum helpt ouders met gezond en duurzaam traktatieboek

14-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Een kindertraktatie is tegenwoordig een hele gebeurtenis. Ouders hebben vaak maar weinig tijd, maar willen toch hun kind iets leuks en verantwoords meegeven. Daarom brengt het Voedingscentrum het boek Feest! 46 traktaties voor school of thuis uit, vol met leuke en gezonde traktatie-ideeën.
 
Een appel, een mandarijn of een doosje rozijnen; met de recepten van het Voedingscentrum maken ouders er in een handomdraai een spannende traktatie van. Ook staan er ‘groene’ tips in het boek, die aangeven hoe je een traktatie duurzaam kan klaarmaken. De niet-eetbare traktaties krijgen extra aandacht, want een klein cadeautje is toch minstens zo leuk om te krijgen?
 
Veilig trakteren
Naast praktische recepten en veel inspiratie om gezond en bijzonder te trakteren, staat er ook achtergrondinformatie in het boek: hoe zit het met smaak- en kleurstoffen, hoe houd je de traktaties fris en hoe zorg je dat kinderen veilig kunnen meehelpen met bereiden? Niet alleen ouders profiteren van dit boek: ook voor kinderdagverblijven, scholen en overblijfplekken biedt het een nuttig naslagwerk en inspiratie.
 
Zelf maken met de FitFoodFun-Factor
Alle traktaties uit het boek sluiten aan bij het project FitFoodFun-Factor, een initiatief van het Voedingscentrum, de Hartstichting en Lidl. Met dit project leren leerlingen van groep 5 t/m 8 hoe belangrijk gezond eten en voldoende bewegen is. Trakteren is hierbij een belangrijk thema. Ook in 2013 rijdt de bus door het hele land. Scholen kunnen zich gratis opgeven via www.fitfoodfunfactor.nl.
 
Het boek ‘Feest! 46 traktaties voor school en thuis’ is een uitgave van het Voedingscentrum, de Hartstichting en Lidl. Het is te koop voor 7,95 euro.
 
Voedingscentrum – eerlijk over eten
Het Voedingscentrum informeert consumenten over – en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze. Het Voedingscentrum is de autoriteit die aan consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie geeft over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.
Het Voedingscentrum bevordert gezond en duurzaam gedrag bij consumenten en stimuleert de industrie tot een meer verantwoord voedselaanbod. Daarbij zoeken we de medewerking van lokale professionals en andere relevante partijen. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.