VMT Food Event 2013: ‘Sterk en Vooruit’

08-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

Uitgebreid lezingenprogramma en afsluiting door sterren chef-kok
 
 
 
       
 
 
Op 26 maart wordt alweer voor de zevende keer VMT Food Event georganiseerd. Het evenement is dé ontmoetingsplaats voor professionals in de voedingsmiddelensector en heeft in 2013 als thema ‘Sterk en Vooruit’. VMT Food Event vindt plaats in Congrescentrum 193 te Den Bosch.
 
Met sprekers van bedrijven als Mars, Heineken, CONO Kaasmakers, Danone, Ahold, Mondelēz en Hoogesteger, is VMT Food Event 2013 een congres ‘voor en door de voedingsmiddelenindustrie’. Kenmerkend is de praktische invalshoek met onderwerpen en oplossingen die juist nu relevant zijn.
De inbreng van de industrie zelf en tevens het ministerie van EZ, NVWA, FNLI, ngo’s en vele andere organisaties, maakt dat het event een platform is om van gedachten te wisselen en kennis op te doen in de foodsector.

Invalshoek: praktijk foodsector
Met het thema ‘Sterk en Vooruit’ appelleert VMT Food Event 2013 aan de sterke (positie van de) voedingsmiddelenindustrie die ondanks economisch moeilijke tijden vooruit wil. Het event geeft antwoord op de vraag: ‘Waar liggen de kansen en uitdagingen voor mijn bedrijf?’. Tevens wordt daarbij de tendens voor de toekomst aangegeven.
Naast de plenaire ochtendsessie geeft VMT Food Event in het middagprogramma met vier parallelle sessies verdieping op de thema’s duurzaamheid, product- en procesinnovatie, voedselveiligheid, kwaliteit en technologie. Daarmee sluit het event aan bij de dagelijkse praktijk van de foodindustrie.
Kennis en innovatie staan centraal in de lezingen, discussies en ook tijdens de contacten die op de informatiemarkt worden gelegd. VMT Food Event omvat naast het congres een informatiemarkt met de praktische kennis van bedrijven en organisaties die producten en diensten aanbieden voor de foodsector.

Culinaire afsluiting door sterren chef-kok
Een interview met een van de meest bekende sterren chef-koks sluit VMT Food Event af. Hij vertelt over culinaire conceptontwikkeling en trends en maak de vertaalslag naar productinnovatie. Aansluitend kunnen zijn onderscheidende, trendsettende amuses worden geproefd.
En VMT Food Event biedt nog meer inspiratie. Zo vertelt trendwatcher en dagvoorzitter Joeri Van den Bergh over de juiste marketingstrategie. Op de informatiemarkt worden Food Design-concepten gepresenteerd en veel meer.
 
 
MYbusinessmedia
VMT is een uitgave van MYbusinessmedia. MYbusinessmedia is daarnaast verantwoordelijk voor onder meer de titels Food Hospitality en Voeding Nu.