Vleesverwerkend bedrijf Willy Selten vraagt faillissement aan

25-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

Het in opspraak geraakte vleesverwerkend bedrijf Willy Selten uit het Brabantse Oss kampt met financiële problemen. De onderneming heeft het faillissement aangevraagd. Dat is aan het vaste personeel meegedeeld. De bank wil het bedrijf niet langer financieren. Het bedrijf lag al 2 weken stil na beschuldigingen over de verkoop van paardenvlees als rundvlees en de vondst van de pijnstiller fenylbutazon in een vleesmonster. Eind februari zijn de circa 85 Poolse medewerkers van het bedrijf al naar huis gestuurd. Willy Selten beschikte daarnaast over ongeveer 25 vaste krachten.

FNV Bondgenoten meent dat Willy Selten de Poolse medewerkers heeft onderbetaald. Zij waren al zo lang voor het bedrijf werkzaam dat hen een vast contract had moeten worden aangeboden. Voor het Poolse personeel is geen pensioenpremie afgedragen, er gold voor deze medewerkers geen opzegtermijn en zij hadden geen vakantiedagen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het bedrijf in Oss er van dat paardenvleessnippers werden gemengd met rundvleessnippers waarna het product als puur rundvlees werd verkocht. De vleesverwerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Bron: Brabants Dagblad en De Telegraaf