Vivera en Koolen Champignons introduceren Champignonburgers

06-11-2013 \\ Innofood nieuws

         

 Koen Koolen (Koolen Champignons), Harold Rouweler
(Vivera) en Leo Koolen (Koolen Champignons)

 

 
Holten/Slootdorp – Vivera en Koolen Champignons introduceren gezamenlijk een geheel nieuwe lijn van Champignonburgers. Vivera heeft ruim 20 jaar ervaring in vleesvervangers, Koolen Champignons heeft al ruim 30 jaar ervaring in champignons. De samenwerking heeft geresulteerd in de introductie van 3 smakelijk varianten: de Champignonburger met pijnboompitten en tijm, de Champignonburger met Grana Padano, pijnboompitten en oregano en de Champignonburger met geitenkaas, honing, walnoten en tijm.
 
Vivera zet met de introductie van de Koolen Champignonburgers de ingezette weg door van producten op basis van lokaal geteelde ingrediënten en een transparante keten. Het Noord-Hollandse familiebedrijf Koolen Champignons beheerst de hele keten van de Champignon-burgers, van het kweken van de champignons tot en met productie. Harold Rouweler (Vivera): “Recentelijk hebben we de Vivera We ♥ Nature producten op basis van lokaal geteelde Lupine geïntroduceerd. De Champignonburgers van Koolen passen perfect binnen onze strategie om variaties op vlees te leveren op basis van eerlijke en lokaal geteelde ingrediënten. Waarbij de consument kan zien waar zijn eten vandaan komt.”
 
De Koolen Champignonburgers zijn zeer geschikt als alternatief voor vlees bij de maaltijd. De burgers hebben een lekkere bite. De Champignonburgers zijn tevens geschikt voor vegetariërs, met uitzondering van de variant met Padano kaas. Padano kaas wordt gemaakt met behulp van dierlijk stremsel. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven welke varianten geschikt zijn voor vegetariërs. Deze varianten dragen tevens het Vivera-logo.
 
Koen Koolen: “We vinden het belangrijk dat je ziet wat je eet, proeft wat je eet en dat de keten helder is. We werken alleen maar met de beste Nederlandse champignons, lekkere kruiden, echte kaas en verse pitten en noten. De champignonburgers zijn lekker en puur, we hebben geen kleur-, geur-, of smaakstoffen toegevoegd. Ideaal voor een dagje geen vlees bij de maaltijd.”