Vivera, de lekkere en duurzame variatie

07-03-2018 \\ Innofood nieuws, Over onze leden

Vivera vindt het belangrijk dat Nederland meer varieert in voeding. Wanneer onze aarde zich in dit rappe tempo door ontwikkelt, zijn er in 2050 zo’n negen miljard monden te voeden. Als we op de huidige manier blijven produceren en met dierlijke producten voorzien in de eiwitbehoefte, dan zijn er vier aardbollen aan landbouwgrond nodig. Daarom werkt Vivera aan een duurzamere wereld. Beter voor de planeet, beter voor jezelf en ook nog eens heel erg lekker.

Al sinds 1990 weet Vivera als geen ander hoe je de lekkerste vegetarische en 100% plantaardige producten maakt. Maar met alleen een lekker product ben je er nog lang niet. Daarom wordt elk Vivera-product zo duurzaam mogelijk geteeld en verwerkt. Want daar wordt iedereen beter van.

Energie voor 3.900 huishoudens

Vivera doet haar uiterste best om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Hun waterzuivering zorgt alleen al voor een CO2-besparing van 900 ton per jaar! Ook hun restafval heeft een bijzonder slimme bestemming. Dit wordt vergist. De energie die daarbij vrijkomt is voldoende voor 3.900 huishoudens en de vrijgekomen hitte voldoende om 1550 huizen te verwarmen.

De groenste fabriek van Europa

Niet voor niets is Vivera hard op weg om de groenste fabriek van Europa te worden, want de duurzame aanpak voeren ze tot in het kleinste detail door, in elk onderdeel van de productieketen. De schaaltjes waarin de Vivera-producten in het schap liggen, zijn nog lichter en daarmee wordt zelfs 23% plastic bespaard. Ook het gebruikte karton is FSC-goedgekeurd en Vivera gebruikt uitsluitend vrije- uitloopkippen voor ons kippenei-eiwit. Op deze manier maakt men producten die op alle fronten goed zijn. Voor iedereen! Op deze wijze speelt men in op een belangrijke trend in de markt: bewustwording.

Gezonde voeding

Naast het bewust en duurzaam produceren is Vivera ook continu bezig met het optimaliseren van het assortiment, want de producten moeten ook vooral gezond zijn! Vivera-producten zijn in de eerste plaats gezond door de goede ingrediënten die ze bevatten. Daarnaast heeft Vivera verschillende projecten uitgevoerd om de kwaliteit van de producten nog verder te beheersen en te verbeteren:

Clean label: Vivera maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke ingrediënten en vermijdt additieven waar dan kan.

Allergenenbeheersing: Bij Vivera vinden ze dat goede voeding zoveel mogelijk voor iedereen geschikt moet zijn. Daarom proberen ze de aanwezigheid van voedselallergenen zoveel mogelijk terug te dringen.

100% Plantaardig

Een andere belangrijke trend, de veganistische, zien ze ook steeds verder doorzetten. Dat wil zeggen; zonder toevoeging van dierlijke grondstoffen. Circa de helft van de Vivera-producten is reeds 100% plantaardig. Daarnaast is men volop bezig om het gehele Vivera-assortiment om te zetten. Naar verwachting zal het assortiment in mei 2018 volledig veganistisch zijn.  We zien steeds meer dat flexitariërs (onze grootste doelgroep) op de dagen dat ze geen vlees eten, het liefst helemaal veganistisch eten, op deze manier speelt Vivera volledig in op deze vraag en kan daarnaast mensen met een lactose-allergie, vegetariërs en veganisten ook volledig bedienen.

Actieve ondersteuning online

Door transparante, open communicatie via de grote sociale-mediaplatformen weet Vivera een groeiende groep bewuste consumenten aan zich te binden. Inmiddels is hun Facebook-‘fanbase’ gegroeid naar ruim 33.000 trouwe volgers en is hun volgersaantal op Instagram gestegen naar ruim 20.000.

Het monitoren van deze community verschaft Vivera handige inzichten in interesses, gedrag en voorkeuren en biedt hen de mogelijkheid om letterlijk in dialoog te gaan met de eindgebruikers. Op deze wijze kunnen ze vroegtijdig anticiperen op trends & ontwikkelingen in de markt en hier proactief op blijven inspelen, nu en in de toekomst.

 

WWW.VIVERA.COM