Vitaminepreparaten kunnen groenten en fruit niet vervangen

25-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Duitsland – Vitaminetabletten beschermen noch tegen verkoudheid, noch tegen kanker. En ook wie gezondigd heeft qua eten, kan dit niet met vitaminepreparaten weer compenseren, zegt de ‘Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V.’ (DGE). Wie werkelijk iets goeds voor zijn immuunsysteem wil doen, moet gewoon groenten en fruit eten. Het samenspel van de verschillende inhoudsstoffen in groenten en fruit zorgen namelijk pas voor de gezonde werking – en dus niet de geïsoleerde vitamines.
 
 
Wie zich evenwichtig voedt, kan normaal gesproken moeiteloos in zijn behoefte aan voedingsstoffen voorzien. De DGE heeft onderzocht hoe het staat met de vitamineverzorging van de Duitsers en houdt vast dat er in Duitsland in het algemeen geen sprake is van vitaminegebrek, dit in tegenspraak met een wijdverbreide veronderstelling. De meeste Duitsers krijgen volgens de DGE gewoon voldoende vitamines binnen.
 
 
„Het is een misverstand om aan te nemen dat de opname van geïsoleerde vitamines in tabletvorm even goed is als het eten van groenten en fruit. Of men een appel eet of een tablet slikt – dat is niet met elkaar te vergelijken’, zegt Klaus Richter van het ‘Bundesinstitut für Risikobewertung’ (BfR). Het kunstmatig innemen van vitamines, mineralen en sporenelementen helpt dus niet. Men komt er dus niet onderuit om uitgebalanceerd te eten en voldoende te bewegen.
 
 

 

Bron: AGF