VION ziet af van stappen tegen Zembla

09-09-2013 \\ Innofood nieuws

  

NIEUWVEEN – VION Food Group onderneemt geen juridische stappen tegen de makers van Zembla. “We hebben er geen belang dit onderwerp nog meer aandacht te geven.”

In de Zembla-documentaire over misstanden in de vleesindustrie wordt VION door twee anonieme en door acteurs nagespeelde medewerkers beschuldigd van fraude met vlees met het Beter Leven-kenmerk. “Ik heb in de uitzending geen concrete bewijzen gezien voor deze beschuldiging”, zegt Marc van der Lee, directeur communicatie bij VION Food Group, tegen Levensmiddelenkrant. “Ze schermen met e-mails die de fraude zouden bewijzen, maar ik heb daar niets van gezien. As ze die hebben dan hadden ze die toch zeker laten zien om de zaak te bewijzen? Nu hebben we alleen het verhaal van twee acteurs.”

Samenwerking
Van der Lee is zich ervan bewust dat VION wel degelijk schade heeft opgelopen. “Google maar VION op het internet en dan zie je het overal. Het kwaad is geschied. We gaan echter geen stappen ondernemen tegen de makers. We hebben er geen belang dit onderwerp nog meer aandacht te geven. We steken al onze energie in de samenwerking met onze ketenpartners; de varkenshouders, supermarkten en de Dierenbescherming. Met Beter Leven zijn we op de goede weg en daar moeten we mee doorgaan.”

 

Bron: Levensmiddelenkrant