Vion investeert in dierenwelzijn en biologisch

21-09-2016 \\ Over onze leden

BOXTEL – Na een periode van consolidatie en herstel van de resultaten, kan vleesverwerker Vion weer groeien. Het bedrijf gaat verder investeren in zowel nieuwe als bestaande marktconcepten, zoals Good Farming Star, gericht op dierenwelzijn en het biologische De Groene Weg.

De afgelopen jaren is er door Vion al fors geïnvesteerd in verbetering van de productie-infrastructuur. Er zijn productielocaties gesloten en er investeringen gedaan om diverse locaties uit te breiden en te moderniseren. Dit proces loopt door in 2016.

Slachtcapaciteit
Het management van Vion heeft een nieuw ondernemingsplan gemaakt, gericht op groei. In het plan zijn initiatieven opgenomen om mogelijkheden voor groei en uitbouw van de marktpositie van Vion te realiseren. In de markt  is bijvoorbeeld behoefte aan meer moderne slachtcapaciteit. Vion kondigde afgelopen mei aan een nieuwe runderslachterij in Leeuwarden te gaan bouwen.

Financiering
Vion wil de locaties in Nederland en Duitsland ook optimaliseren voor de exportmarkten en gaat daarnaast verder investeren in klantgerichte marktconcepten, zowel nieuwe als bestaande zoals Good Farming Star en De Groene Weg. Vion en enig aandeelhouder NCB Ontwikkeling gaan de diverse financieringsopties voor de investeringen onderzoeken.

Bron: Levensmiddelenkrant