Vion Food in programma Keuringsdienst van Waarde

23-05-2016 \\ Over onze leden

 

In mei 2016 zendt programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’ een 4-luik uit over ‘de toekomst van ons voedsel’. Op donderdag 19 mei vond een van de afleveringen binnen dit 4-luik plaats: met als onderwerp ‘(varkens)vlees’ en meer specifiek ‘de toekomst van de varkenshouderij’.

Vion Food heeft medewerking verleend aan deze uitzending. De centrale vraagstelling in het programma is: de wereldbevolking zal in 2050 toegenomen zijn van 7 miljard tot 9 miljard mensen. In verband daarmee zal er meer voedsel geproduceerd moeten worden op slimme en vernieuwende manieren. Hoe is de voedselindustrie zich aan het voorbereiden op het produceren van meer eten?

Tijdens de Keuringsdienst van Waarde-uitzending komt een lokale kleinschalige varkenshouder in beeld en een grootschalig intensief varkensbedrijf. Ook wordt de wijze belicht waarop veehouders en vleesverwerkende bedrijven inspelen op de (veranderende) vraag van de consument.

Als ketenregisseur wil Vion Food bijdragen aan duurzame ketens met oog voor dierwelzijn, het verzekeren van voedselveiligheid en kwaliteit en traceerbaarheid in de keten. Ook zijn we open en transparant over onze productiewijzen. Vanuit die optiek geeft Vion Food tijdens de Keuringsdienst van Waarde-uitzending haar visie, met Derk Oorburg – Quality manager bij Vion Food Group – als woordvoerder.

Bekijk hier de uitzending